Kuva i piše: Ana Ćubela Ne mogu a da se …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Blizu moje kuće postoji radnja u kojoj se uglavnom prodaju pileći proizvodi. I ponekad, onda kada nemam dovoljno slobodnog vremena, svratim tamo da kupim pečeno pile. Imaju pećnicu u kojoj se vrte na ražnju po ceo dan. A kako je nemoguće da sama pojedem celo, tako ga iskoristim za više jela. Nešto ode u paštetu, nešto u salatu, nešto u čorbu, a neretko i u zamrzivač za one dane kada zaista zagusti. Pa je tako i ovo pilence poslužilo za svašta nešto.
Za ovu salatu vam je potrebno:
- 1/3 manje glavice kupusa
- 1 zelena salata
- pileće belo
- Malo svežeg bosiljka
- Malo svežeg vlašca
- Maslinovo ulje
- Sok od limuna
- So
Kupus iseckate na sitno, ja to uvek radim u blenderu. A onda, to sam naučila od tetke, posolite kupus, dodate neku kiselinu i sve izgnjavite rukama. Tako kupus izgubi onu čvrstinu koju ima. Ostavite ga sa strane, pa naseckate salatu, vlašac, bosiljak i piletinu. Ako nemate pečenu piletinu, izdinstajte file u tiganju sa malo ulja.
Kada je sve bilo u čini zalila sam salatu sa sokom od polovine limuna i dodala malo maslinovog ulja. Jedino što mi je falilo jeste kašičica kapara ili par naseckanih maslina.
Prijatno!