Kuva i piše: Ana Ćubela Znate ono pravilo kako hleb koji …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Verovatno svako ima neki svoj recept za projaru. Ja volim da eksperimentišem, da oduzimam, da dodajem, a vrlo često volim da je pravim i odokativnom metodom. Za ovu zelenu koja je pomutila steanicu Hrono recepti jer nisam stigla da odmah ispišem recept biće potrebno:
- 1 pakovanje briketa spanaća
- 3 šolje brašna (pola meko speltino, pola ječmeno)
- 3 jaja
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje hladno cedjenog suncokretovog ulja (izvinte me, ali ne volim maslinovo u proji)
- 1 prašak za pecivo
- Stari sir po želji
Spanać otopiti dinstajući na malo putera.
Za to vreme umutiti penasto jaja, pa dodati mokre sastojke, posloliti, dodati i pzp i brašno. Umešati otopljeni na puteru spanać. Varjačom umešati prstima izgnječen sir i ako je masa suviše gusta (a to će zavisiti od brašna) dodati još malo kisele vode.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Struktura testa treba da je kao jogurt. Izliti u podmašćen pleh (ja koristim mast) i bogato posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni, na 220 stepeni.
Poslužiti toplo, mada je odlična i sutradan.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Pogledajte još: