Ovaj tekst je unet 24. novembra prvi put. Kuva i piše: Ana Ćubela …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
U prošlu zimu sam ušla potpuno nespremna po pitanju povrća i zeleniša. A kada vodiš računa šta jedeš, onda to može da bude pakleno. I skupo. Zato se sada kao malo dete radujem svakom odlasku na pijacu. I ponekad preterujem sa travkama u jelu.
Ali šta da radim kada volim.
Za ovu pitu vam je potrebno:
- Malo spanaća
- Malo sremuša
- Malo maslačka
- Jedan mladi crni luk
- Polovina čaše ražanog brašna (50 ili 60 grama)
- Polovina čaše heljdinog brašna (50 ili 60 grama)
- 2 jaja
- Čaša kisele vode
- malo soli
- Kašičica i po praška za pecivo
- Dve kašike maslinovog ulja
Sav zeleniš iseckate. Umutite jaja i kiselu vodu, dodate brašna, so, prašak za pecivo, a zatim i zeleniš. Promešate sve i stavite u posudu u koju ste stavili pek papir. Peče se dvadesetak minuta na 220 stepeni.
Ako vam je ovo puno zeleniša u piti, smanjite ga. Meni je ovako prijalo. Ako vam se uz to jede i sir, možete da ga dodate. Ja nisam, jer sam na kraju dodala kajmak.
I da se razumemo, ovoliko kajmaka, koliko ga ja jedem u poslednje vreme, nije normalno i nemojte to da radite 🙂 . Ja sam na poklon dobila veću količinu domaćeg kajmaka, odličnog kajmaka, i ne želim da dozvolim da se pokvari. Pa ga stavljam svuda. Ali kad ga potrošim, idem na duži post po tom pitanju.
Prijatno!
E ovo ce da se jede za vikend…Opet nasa, kraljica, Ana na delu…:)
🙂
Ana,na Djermu više nema sremuša. Jel si ga na Kaleniću našla? I možda glupo pitanje ali kolika otprilike bude veličina tepsije da bi pita imala ovu visinu? I jel ide u zagrejanu rernu? FFfala.
Ja kupujem na Kaleniću. Trenutno je u mašini, izmeriću prečnik posle 🙂 . To je ona keramička činija u kojoj se prodaje ovčije kiselo mleko.
Ana, kad nadjem dobar kajmak ja ga zamrznem u male kesoce i vadim po potrebi. Pita je super. Pozdrav
Hvala na savetu.
A onda znam kolika je… a onda znam i da ne ide u zagrejanu rernu 😉
Ja blago zagrejem rernu 🙂 .
EEeeee proračunate bakute su izgleda sremuš za vikend čuvale i jutros ga na Djeram ipak donele iako sam planirala da potegnem na Kalenić zbog njega 🙂 Ali sam i do Kalenića stigla vraćajući se sa vikend kafenisanja po Vračaru.