Svi imamo te faze kada nam se nešto jede češće nego nešto drugo. I dokle god nisu u pitanju sitni kolači, torte, pomfrit ili big mac, sebi treba udovoljiti.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ja sam tek po izlasku iz restrikcije shvatila da ja mnoge dozvoljene stvari za doručak uopšte nisam isprobala.
Pa je tako na red došla pasta od spelte zapečena u rerni sa prženom slaninom, sirom i jajima.
Za ovakvo jelo je uvek bolje koristiti fetu, jer je masnija, ili švapski sir. Običan mlad sir nije baš za rernu.
U bio radnjama sada mogu da se nađu paste od svih zdravih vrsta brašna. Samo gledajte da nemaju dodatke u vidu belog brašna. Spelta uglavnom bude 100% od speltinog brašna.
Samo vodite računa da se u restrikciji jaja i sir ne mešaju osim u komplikovanim jelima koja se jedu jednom u desetak dana do dve nedelje. U restrikciji probajte samo sa sirom. Posle nje, možete da mešate češće.
Ana,gde mogu da nađem recept za ovu pastu?
Ovo je kupovna pasta. Imate u radnjama zdrave hrane da kupite pastu od 100% spelte
Draga Ana,
ovde nema recepta. Ja vidim samo sliku i par saveta. Da li je potrebno skuvati testeninu (pretpostavljam da treba, ali ko pita ne skita 🙂 ) ili se može samo pomešati sa ostalim sastojcima i odmah staviti u rernu? Da li umesto sira može da se koristi kajmak, jer trenutno samo to imam, a baš mi se jede sutra za doručak. 😀
Pa sve je odokativno. Skuvate psatu, procedite i stavite je u pleh. Ubacite seckanu šunku ili proprženu slaninu, sir, dobro promešate i u rernu. Kajmak ne bih stavljala u rernu jer će se potpuno istopiti. Bolje skuvajte pastu, pomešajte sa slaninom ili šunkom i samo prelijte kajmakom. Bez rerne