Zapečena jaja sa palentom od ražanog brašna

27/09/2016

Jaja sa mocarelom i palentom 1 s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Sastojci:

  • ražano brašno
  • 2 jajeta
  • mocarela
  • 20 gr putera
  • so i biber
  • voda

Nisam tačno merio koliko brašna sam iskoristio, ali ko god je pravio palentu znaće da se snađe. Zavisi i kakvu posudu ćete koristiti. Ja sam koristio ove dve manje pa je ispalo malo više palente koju sam pojeo dok se ostatak pekao sa jajima. Ko nije pravio palentu, ima dosta recepata ovde na blogu pa moze da pogleda.

Svakako, sipao sam 2dl vode u šerpicu. Pre nego je voda proključala dodao sam puter. Kad je proključala, dodavao sam kašiku po kašiku brašna i sve vreme mutio žicom dok nisam dobio željenu gustinu. Mutio sam tako još par minuta a onda posolio, pobibebiro i umešao mocarelu( količina opet po želji).

Unutrašnjost posuda sam podmazao puterom i do pola ih napunio palentom, u svaku dodao po jedno jaje, dodao još malo mocarele odozgo i pekao u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 15 minuta.

Jaja sa mocarelom i palentom 3 s

Dodatak: Ovo jelo mi je posebno interesantno jer možete da ga napravite na više načina i sa više ili manje dodataka. Na primer, da stavite slaninu u palentu, neko povrće, drugu vrstu brašna itd..ma svašta može. Pogrešio sam jedino( osim što nisam izmerio tačnu količinu brašna za ovaj recept) što sam preko jaja dodao ono malo mocarele dok su se pekla. Malo se ta mocarela stegla. Bilo bi bolje da sam je dodao tek pošto su jaja pečena pa da se onako lepo istopi preko njih. E da: I sve bih zbog jaja sledeći put pekao nešto kraće da budu rovitija. Hm…pogrešio sam dva puta ali za sledeći put znam…Prijatno.

Jaja sa mocarelom i palentom 2 s

ps. Ovo jelo nije pogodno za sam početak ishrane.

PLAY:Ostavite komentar