Juče sam ceo dan provela u krevetu, jela sam na silu. danas doručak za brz oporavak.
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Ana i Jasna stalno prave neke pločice. Hajde, rekoh, da se uhvatim posla.
Uveče sam zamesila testo sa:
- 125 g isprane masti
- 2 jaja
- 90 ml mlake vode
- 360 g speltinog brašna,
- malo soli i 1 kafena kašičica kima
Testo sam ostavila u frižider (nije neophodno, htela sam manje posla ujutru).
Ujutru sam dodala 1 kafenu kašičicu praška za pecivo i razvukla dosta tanko. Premazala sam maslinovim uljem i posula semenkama, koje sam oklagijom, blago utapkala.
Pekle su se u vreloj rerni oko 20 minuta.
Sipkave su toliko da se tope u ustima.
Nedelja, pa je pao i obilan doručak – urnebes, pirotski kačkavalj, beli sir, suvi vrat, masline, paprika, krastavac i kiselo mleko.
Zasto je neophodno ispirati mast? Da li to treba raditi uvek kada mast koristimo za pripremu jela?
Meni su super ispale. Mislim da treba dodati jos malo soli, bile bi lepse. Jela sam ih sa humusom. Bese mi to neki kako ja kazem suvi dorucak. Hvala Ana
Moram reci da se posle ovog dorucka nisam osecala gladna skoro 6h. Onda sam jela da ne prekrsim pravilo, inace sam mogla jos da ne jedem