Nastavljamo kao svake nedelje. I danas Pidžama party. I spremamo nešto brutalno dobro. View this …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Nisam neki posebno veliki obožavalac ljutog, ali je jutros moglo da prodje. Ovo dodje kao neki kačamak i baš prija…
Proso isprati i naliti vodom. Ostaviti tokom noći, pa ujutru procediti, naliti novu vodu i kuvati. Ja kuvam 15-tak minuta, pa ostavim u dunstu još 10 i za to vreme baš lepo upije ostatak vode.
Dok se proso kuvao, izdinstala sam na maslinovom ulju jedan sitno seckani struk praziluka. To sam ubacila u kuvani proso, dosala kocku feta sira, posolila i obilato zalila tostiranim semenkama suncokreta i susama. Tostirala sam na tiganju gde sam dinstala praziluk. Da ukus bude vatren pala je i ljuta aleva paprika…
I, dan je mogao da počne…
Lepa varijanata, uz jedan dodatak, proso je žitarica koja se ne natapa preko noći a priprema se za 10 min. Nakon ključanja smanji se na najtiše i stavi krpa preko, poklopi i zaboravi na njega 10 min. Svaki put ispada kako treba. Primenljivo i za druge žitarice. Prijatno.
Proso, kao i sve druge žitarice, treba potapati zbog neutralisanja fitinske kiseline.