Začinjeni karfiol (može i za večeru i za ručak)

13/10/2014

Znam da mnogima karfiol nije omiljena namirnica. Ali meni je u vrhu povrćki koje volim. Posebno zato što se jako dobro slae sa ostalim ukusima i ide uz gotovo svako jelo kao odličan prilog. Mada, znam i par jela u kojima igra glavnu ulogu.

Karfiol-sa-zacinima1-SAJT

Za ovo jelo ne treba da kuvate karfiol, samo treba da ga razdvojite na što sitnije cvetove. Pospite ga biberom, solju i maslinovim uljem. Pred kraj pečenja, kada počne da žuti, dodajte smrvljen beli luk i peršun. Dosta belog luka u peršuna. Oni treba da budu rerni toliko malo, samo dok luk ne pusti svoj divan miris.

Ovo jelo možete jesti za ručak uz jače meso. Ili za večeru uz ribu ili belo pileće ili ćureće meso..

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Prijatno!



8 komentara

    1. Prvo na 220 da se sve lepo zagreje, aonda smanjite temperaturu. Sve zavisi od rerne, ali mislim da će 180 stepeni biti ok

  1. Je l može improvizacija za nas što nemamo rernu u kući? Da se peče u tiganju? Ili u drycookeru?

Ostavite komentar