Brzo i lako i može da potraje dva dana
Znam da mnogima karfiol nije omiljena namirnica. Ali meni je u vrhu povrćki koje volim. Posebno zato što se jako dobro slae sa ostalim ukusima i ide uz gotovo svako jelo kao odličan prilog. Mada, znam i par jela u kojima igra glavnu ulogu.
Za ovo jelo ne treba da kuvate karfiol, samo treba da ga razdvojite na što sitnije cvetove. Pospite ga biberom, solju i maslinovim uljem. Pred kraj pečenja, kada počne da žuti, dodajte smrvljen beli luk i peršun. Dosta belog luka u peršuna. Oni treba da budu rerni toliko malo, samo dok luk ne pusti svoj divan miris.
Ovo jelo možete jesti za ručak uz jače meso. Ili za večeru uz ribu ili belo pileće ili ćureće meso..
Prijatno!
Super karfiol je dobra zamena za hleb
Da, odlučno ide uz neki gulaš, na primer
Jedva cekam da probam. Na koliko stepeni se karfiol pece u rerni?
Prvo na 220 da se sve lepo zagreje, aonda smanjite temperaturu. Sve zavisi od rerne, ali mislim da će 180 stepeni biti ok
Puno hvala. 🙂
ovo ću sutra super zvuči
Je l može improvizacija za nas što nemamo rernu u kući? Da se peče u tiganju? Ili u drycookeru?
Verovatno može, isprobajte