Začinjena piletina

22/10/2015

Zacinjena piletina 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo jelo se sprema u nekoliko faza. Ali ništa ne brinite, te faze idu brzinom svetlosti, tako da ovo može da upadne u kategoriju brzog ručka.

Prvo isečete crveni luk na kolutove i poređate po dnu pleha koji ste pre toga premazali tankim slojem svinjske masti.

Zacinjena piletina 7 s

Preko kolutova stavite pileći file koji ste malo pre toga izlupali i začinili. Ja to radim pivskom flašom, jer nije potrebno da se istanji, već samo malo istuče. Meso će biti mekše i sočnije.

Zacinjena piletina 4 s

Za ovo jelo sam pomešala morsku so, kumin, mleveni korijander, čili i malo karija:

Zacinjena piletina 6 s

Zatim sam sipala maslinovo ulje i napravila namaz:

Zacinjena piletina 5 s

Kada je piletina umackana sa svih strana i položena, pleh sam stavila u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Samo da se začini lepo zapeku. Kada cela kuća zamiriše dobro, pleh izvadite i preko piletine stavite paradajz sos i crne masline. Onda sve opet vratite u rernu i pustite da se krčka oko 20 minuta na 220 stepeni. Ili manje ako vam je rerna jaka.

Zacinjena piletina 2 s

I to je to!



6 komentara

  1. Poštovana Ana,
    zanima me na koji način da pravim/kupujem paradajz sos, a da u njemu nema šećera?
    Srdačan pozdrav

Ostavite komentar