Kuva i piše: Ana Ćubela Kada sam krenula da spremam ovo …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovo jelo se sprema u nekoliko faza. Ali ništa ne brinite, te faze idu brzinom svetlosti, tako da ovo može da upadne u kategoriju brzog ručka.
Prvo isečete crveni luk na kolutove i poređate po dnu pleha koji ste pre toga premazali tankim slojem svinjske masti.
Preko kolutova stavite pileći file koji ste malo pre toga izlupali i začinili. Ja to radim pivskom flašom, jer nije potrebno da se istanji, već samo malo istuče. Meso će biti mekše i sočnije.
Za ovo jelo sam pomešala morsku so, kumin, mleveni korijander, čili i malo karija:
Zatim sam sipala maslinovo ulje i napravila namaz:
Kada je piletina umackana sa svih strana i položena, pleh sam stavila u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Samo da se začini lepo zapeku. Kada cela kuća zamiriše dobro, pleh izvadite i preko piletine stavite paradajz sos i crne masline. Onda sve opet vratite u rernu i pustite da se krčka oko 20 minuta na 220 stepeni. Ili manje ako vam je rerna jaka.
I to je to!
Poštovana Ana,
zanima me na koji način da pravim/kupujem paradajz sos, a da u njemu nema šećera?
Srdačan pozdrav
Morate da čitate deklaraciju. Kupite onaj gde nema dodatog šećera.
Postovana, da li bi mogla da piletinu prmazem senfom i zapecem kao u receptu?
Može.
poštovana, da li umesto paradajz sosa može pavlaka? hvala
Van restrikcije da