Naravno, sa integralnim brašnima teško je izvesti onako tanke i elastične kore kao sa belim pšeničnim, ali neka varijacija na tu temu je sasvim zadovoljavajuća.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada neko voli jaja kao što ih ja volim, onda stalno traži nove načine da ih upotrebi, i to tako da jaja ne izgube glavnu ulogu.
Za ovo jelo su vam potrebne one male činije za sufle. Ili ako njih nemate, možete da iskoristite bilo koju manju keramičku posudu. Ili čak neke male lončiće. Posuda bi trebalo da bude takva da može u rernu.
Prvo uključite rernu i zagrejte je na nekih 200 stepeni. Dok se ona greje, iseckajte sitno crveni luk i ubacite ga u činije. Preko luka sipajte paradajz sos, a zatim u njega ubacite iseckan svež bosiljak. Ukoliko nemate sveže začine (što je šteta), u sos možete da stavite i suve.
Zatim preko svega ubacite jaje, koje ćete posoliti i pobiberiti.
Činije stavite u zagrejanu rernu i pecite jaja jednom desetak minuta. Gotova su kada se belanca po površini stegnu. I to je to.
Uživajte!
Uz ova jaja je odlično išla tanka lepinja. Šta da radim kada volim da umačem.