Za one koji nemaju mnogo vremena ujutru

13/11/2015

Pogaca sa pilecim prsima 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sinoć sam došla kući sva polomljena. Umorna i ukočena. Prošetala sam pse, večerala i odlučila da ću sledećeg jutra duže spavati. Uzela sam brašna i za 2,5 minuta smutila smesu.

Stavila sam:

  • 100 grama ražanog brašna
  • 30 grama ječmenog brašna
  • 20 grama ovsenog brašna
  • 1/2 kašičicu morske soli
  • 2 kašičice kima
  • 2 decilitra vode
  • 1 kašiku maslinovog ulja

Sve sam dobro umešala, stavila celofan preko činije i ostavila smesu da stoji.

Jutros sam se lepo naspavala, prošetala pse. Skinula sam celofan, dodala 1/2 kašičicu sode bikarbone, 2 kašičice limunovog soka. Opet lepo promešala i mokrim rukama izvadila smedu. Oblikovala je, stavila na pek papir. Samo sam malo utapkala površinu i gurnula u zagrejanu rernu.

Pogaca sa pilecim prsima 1 s

Pogača se pekla oko 15 minuta na 220 stepeni. Taman dok sam se istuširala i obukla. I doručak je spreman!

Kako u sebi ima ovseno i ječmeno brašno, možete da očekujete da će se malo mrviti. Ali je pogača mala i brzo će nestati 🙂 . Ako ne želite da se mrvi, smanjite količinu ječmenog i ovsenog brašna. Ili ih potpuno zamenite nekim drugim.

Pogaca sa pilecim prsima 3 s

Uz toplu pogaču sam jela puter, ajvar i pileća prsa – ona su moja velika slabost. Kad sam bila klinka, tamanila sam ih sa majonezom. Na svu sreću, kupovni majonez mi se davno ogadio.



5 komentara

  1. Postovana,
    Da li smesu kada je uvece pripremite stavite u frizider ili ostavite na sobnoj temperaturi?
    P.s. Nisam nikada pravila hleb niti neko testo, tako hvala na razumevanju 🙂

    1. Iskreno, ja to ne bi radila u restrikciji. U majonez ide jako puno ulja i sigurno ćete ga pojesti daleko više nego što vam je potrebno. Posle restrikcije može ponekad

Ostavite komentar