Skoro nisam napravila ovako lepu pogačau. Plus osvežavajuća salsa i odlična suva pršuta.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
I eto, desilo nam se prošle nedelje ono što smo znali da će kad tad doći – dramska pauza usred lajv videa. Sve što smo isplanirali smo i napravili i čekali da se pita isepeče. I onda smo imali dve opcije: ili da vas udavimo pričom ili da spremimo još nešto. A kako smo imali nekoliko finih namaza za umakanje tačno bi nam dobrodošao nekih hleb.
Sneža je viknula “Pravi neke lepinje iz tiganja!”. I tako je i bilo. Kako da budem nevaspitana pa da ne oslušam.
U videu možete da vitite kako sam ih lako i brzo napravila:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/351256952172683/
Sad znate šta možete onda kada otvorite ujutru oči i shvatite da u kuhiinji peciva nema. Ma ni u tragovima.
Potrebno vam je:
- 200 gr speltinog brašna
- 100 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- Prstohvat ili dva morske soli
- Polovina kesice praška za pecivo
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a zatim dodajte ulje i vodu. Umešajte kašikom pa počnite da mesite rukom. Učiniće vam se da testo neće da se poveće, ali to nije tako. Istresite smesu na radnu ploču i nastavite da msite rukama (pogledajte video).
Kada smesa postane kompaktna i glatka, podelite je na četiri dela, razvaljajte oklagijom i pravac suv tiganj. Bitno je da temperatura ne bude visoka, da se lepo ispeku sa obe strane a da ne ostanu žive unutra.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
I tako su se lepo složile sa namazima, jedan od njih je PESTO OD KORPIVE, SUNOCOKRETA I SARDINE. Sastojci možda zvuče čudno ali je namaz, umakalica, zovite kako hoćete, ispao odlično. Javite kada probate.