Za 5 minuta: Improvizovane lepinje iz tiganja

24/04/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

I eto, desilo nam se prošle nedelje ono što smo znali da će kad tad doći – dramska pauza usred lajv videa. Sve što smo isplanirali smo i napravili i čekali da se pita isepeče. I onda smo imali dve opcije: ili da vas udavimo pričom ili da spremimo još nešto. A kako smo imali nekoliko finih namaza za umakanje tačno bi nam dobrodošao nekih hleb.

Sneža je viknula “Pravi neke lepinje iz tiganja!”. I tako je i bilo. Kako da budem nevaspitana pa da ne oslušam.

U videu možete da vitite kako sam ih lako i brzo napravila:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/351256952172683/

Sad znate šta možete onda kada otvorite ujutru oči i shvatite da u kuhiinji peciva nema. Ma ni u tragovima.

Potrebno vam je:

  • 200 gr speltinog brašna
  • 100 ml mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Prstohvat ili dva morske soli
  • Polovina kesice praška za pecivo

Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a zatim dodajte ulje i vodu. Umešajte kašikom pa počnite da mesite rukom. Učiniće vam se da testo neće da se poveće, ali to nije tako. Istresite smesu na radnu ploču i nastavite da msite rukama (pogledajte video).

Kada smesa postane kompaktna i glatka, podelite je na četiri dela, razvaljajte oklagijom i pravac suv tiganj. Bitno je da temperatura ne bude visoka, da se lepo ispeku sa obe strane a da ne ostanu žive unutra.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

I tako su se lepo složile sa namazima, jedan od njih je PESTO OD KORPIVE, SUNOCOKRETA I SARDINE. Sastojci možda zvuče čudno ali je namaz, umakalica, zovite kako hoćete, ispao odlično. Javite kada probate.



Ostavite komentar