Vrećice od testa punjene mlevenim mesom

10/07/2016

Vrecice od testa 8 s

Kuva i piše:
Jasna Veljanović

Jasna profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Mera za ovo pecivo je čaša od kiselog mleka.

Za testo je potrebno:

  • 1,5 čaša ražanog brašna,
  • 1,5 čaša speltinog integralnog brašna,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat stevije (kap, pola tabletice),
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 kiselo mleko,
  • ½ čaše maslinovog ulja.

Za nadev je potrebno:

  • 130 grama mlevenog mesa (ja sam koristila juneće),
  • 1 glavica crnog luka,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • začini (morska so, biber, mlevena paprika).

Propržite mleveno meso, zatim dodajte luk i beli luk.

Vrecice od testa 6 s

Kada je gotovo, dodajte začine, pola kašičice soli, celu kašičicu mlevene paprike i četvrtinu kašičice bibera. Možete dodavati i druge začine, ali ja sam htela da mi vrećice budu starinskog ukusa i da mogu da se kombinuju sa raznim povrćem za doručak.

Za testo umešajte prvo suve sastojke, zatim dodajte kiselo mleko i ulje, umešajte ih i oblikujte jufku.

Vrecice od testa 5 s

Ako imate vremena, ostavite testo da odmori petnaest minuta do pola sata, a ako niste, nije neka greška. Ja obično nemam, jer ne volim da spremam pecivo uveče za ujutru, već volim sveže (a i ko da mu odoli kad zamiriše?!). Štrpkajte komade testa, oblikujte male loptice, zatim ih spljeskajte na dasci da dobijete krug i punite sa po 2 kašičice nadeva.

Vrecice od testa 4 s

Onda krajeve vucite prema sredini i kada ih spojite, vucite ih na gore, a zatim ih jedno centimetar od vrha zatvorite tako da liče na vrećice, sa gornjim delom koji štrči. Ređajte ih na nauljen pleh i pecite 20 minuta na 220°C.

Vrecice od testa 2 s



Ostavite komentar