Vrdnička razljevuša

31/08/2017

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Nedavno sam pisala o vikend putovanju u Vrdnik. Dobro je s vremena na vreme napustiti mesto u kojem živimo i makar na dan proluftirati glavu u novoj sredini. A u Srbiji ima toliko dobrih i povoljnih opcija. Za malo para, već na sat vremena od svoje kuće, možete da pronađete nešto zanimljivo. Nas četiri plus dete. Plus prijatelji koje smo sreli tamo. A kad se na jednom mestu nađu oni koji vole da jedu, vazda se nešto sprema. Makar za doručak. Ručak može i u kafani.

Već sam dala recept za mafine koje smo tad pravili a sad evo i za razljevušu.

Kad vam se žuri, a hoćete da pojedete nešto ukusno, nema bolje opcije od razljevuše. Smuti se za minut i ispeče za 10.

Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 srednja tikvica
  • 4 – 5 punih kašika brašna
  • 1 kašičica morske soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika maslinovog ulja

Tikvicu dobro operete i narendate. A zatim rukama isceditre višak vode iz nje. U činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, so i prašak za pecivo.Uopšte vam neće biti potreban mikser, može lepo i rukom.

Kada napravite lepu smese, dodajte kašiku po kašiku brašna. Možete da koristite bilo koje integralno brašno jer će jaja sve lepo povezati. Mislim da smo mi mešali ječmeno i speltino.

Na kraju sam dodala tikvice i maslinovo ulje, sve još jednom promešala i izlila u okrigao pleh u koji sam stavila pek papir. Posula sam mlevenim lanom i stavila u zagrejanu rernu. Razljevuša će brzo biti gotova.

Prvo će otići u visinu a onda splasnuti kao balon jer u njoj nema mnogo brašna.

Ništa jednostavnije, brže a ukusnije.

S obzirom na to da se mešaju pavlaka i jaja ova razljevuša spada u komplikovana jela, ali i ona može ponekad da se jede u restrikciji.

Prijatno!Ostavite komentar