Kuva i piše: Ana Ćubela Znate kako stalno čitamo da su …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada su nam “naručili” vlašku kuhinju za prošli Pidžama party nisam bila sigurna kako ćemo proći. Iskreno, na internetu se ne može naći pregršt tekstova i recepata kao za bilo koju drugu kuhinju. A ja o njihovoj tradiciji ne znam ama baš ništa.
Google ovde, google tamo i nekako smo pronašli nekoliko zaista zanimljivih i ukusnih preporuka. Između ostalog i vlašku salatu.
Pogledajte Pidžama party na temu vlaške kuhinje:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/493427814533253/
Jeste da je salata više za one koji nisu u restrikciji, ali i oni koji se drže strogih pravila, mogu da modifikuju koliko toliko, pa da bude makar za ponekad.
Potrebno je:
- 150 gr feta sira
- 300 gr sitnog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 3 jaja
- 5 pečenih paprika
- 150 gr Kosmajska pancete
recept za salatu je pronašla Sneža pa je i ona spremala.
Prvo je izgnječila feta sir, pa ga izmešala sa sitnim sirom. Dodala je dve kašike maslinovog ulja. A zatim dodavala sitno iseckan beli luk.
Jaja možete da skuvate i prethdni dan, bitno je da budu tvrdo kuvana. Iseckajte ih pa i njih dodajte u smesu. Isto uradite i sa pečenim paprikama i Kosmajskom pancetom. Nju možete da ostavite sirovu, ali ja uvek više volim kada se, makar malo prepeče pre stavljanja u ovu salatu ili bilo šta drugo. Slanina je jednostavno tako uvek ukusnija i slađa za grickanje.
Prijatno!
Pogledajte još: