Vlaška salata

22/07/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Kada su nam “naručili” vlašku kuhinju za prošli Pidžama party nisam bila sigurna kako ćemo proći. Iskreno, na internetu se ne može naći pregršt tekstova i recepata kao za bilo koju drugu kuhinju. A ja o njihovoj tradiciji ne znam ama baš ništa.

Google ovde, google tamo i nekako smo pronašli nekoliko zaista zanimljivih i ukusnih preporuka. Između ostalog i vlašku salatu.

Pogledajte Pidžama party na temu vlaške kuhinje:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/493427814533253/

Jeste da je salata više za one koji nisu u restrikciji, ali i oni koji se drže strogih pravila, mogu da modifikuju koliko toliko, pa da bude makar za ponekad.

Potrebno je:

  • 150 gr feta sira
  • 300 gr sitnog sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 3 jaja
  • 5 pečenih paprika
  • 150 gr Kosmajska pancete

recept za salatu je pronašla Sneža pa je i ona spremala.

Prvo je izgnječila feta sir, pa ga izmešala sa sitnim sirom. Dodala je dve kašike maslinovog ulja. A zatim dodavala sitno iseckan beli luk.

Jaja možete da skuvate i prethdni dan, bitno je da budu tvrdo kuvana. Iseckajte ih pa i njih dodajte u smesu. Isto uradite i sa pečenim paprikama i Kosmajskom pancetom. Nju možete da ostavite sirovu, ali ja uvek više volim kada se, makar malo prepeče pre stavljanja u ovu salatu ili bilo šta drugo. Slanina je jednostavno tako uvek ukusnija i slađa za grickanje.

Prijatno!

Pogledajte još:

Otkrovenje! Da li ste nekada probali borondeo?

Plašinte – vlaške palačinke



Ostavite komentar