Vešalica u povrću

03/08/2016

Vesalica 3 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovaj ručak smo pravile mama i ja dok smo bile na moru. Uglavnom smo odmarale od kuhinje i jele po restoranima, ali smo tu i tamo nešto i spremile. Plan je bio da iskoristimo svo povrće koje je zaostalo od prethodnih dana, vi možete da iskoristite ono što vama odgovara.

Stavile smo:

  • 1/2 paprike
  • 1/3 plavog patlidžana
  • 1/2 luka
  • 5 ili 6 pečuraka
  • 2 vešalice
  • malo svinjske masti
  • 1 kašiku putera
  • Malo peršuna
  • 3 čena belog luka
  • Začini: Morska so, biber, origano

Iseckati svo povrće. Patlidžan posoliti i ostaviti da pusti vodu.

Zagrejali malo masti u tiganju i spustile vešalicu koju smo isekli na nekoliko delova i malo posolili. Koliko će veliki delovi biti zavisi od veličine vašeg tiganja. Kada je vešalica počela da se rumeni, okrenuli smo stranu i poklopili tiganj. Tada temperaturu već treba smanjiti. Posle nekoliko minuta, meso smo izvadile, stavile u dublji tanjir i poklopile.

U tiganj smo onda ubacile luk, pa plavi patlidžan, njemu treba malo više vremena od ostalog povrća. Zatim smo dodale ostalo povrće i puter. Dodale smo i sve začine i beli luk iseckan na listiće. Kada se sve prodinstalo, a nije se baš skroz skuvalo da bude gnjecavo, vratile smo meso, sa sve sokom koje je pustilo i ostavile da se sve zajedno još malo ukrčka na tihoj vatri.

Vesalica 2 s

Sadržaj tiganja izručite na tanjir, dodajte malo peršuna preko i srvirajte.

Prijatno!



2 komentara

  1. Moja komsinica je probala hrono ishranu ali nije isla prema intoleranciji i pojvio joj se osip po telu. Da li to ima neke veze?

Ostavite komentar