Kuva i piše: Ana Ćubela A sad malo tradicije. Obožavam kupus, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovaj ručak smo pravile mama i ja dok smo bile na moru. Uglavnom smo odmarale od kuhinje i jele po restoranima, ali smo tu i tamo nešto i spremile. Plan je bio da iskoristimo svo povrće koje je zaostalo od prethodnih dana, vi možete da iskoristite ono što vama odgovara.
Stavile smo:
- 1/2 paprike
- 1/3 plavog patlidžana
- 1/2 luka
- 5 ili 6 pečuraka
- 2 vešalice
- malo svinjske masti
- 1 kašiku putera
- Malo peršuna
- 3 čena belog luka
- Začini: Morska so, biber, origano
Iseckati svo povrće. Patlidžan posoliti i ostaviti da pusti vodu.
Zagrejali malo masti u tiganju i spustile vešalicu koju smo isekli na nekoliko delova i malo posolili. Koliko će veliki delovi biti zavisi od veličine vašeg tiganja. Kada je vešalica počela da se rumeni, okrenuli smo stranu i poklopili tiganj. Tada temperaturu već treba smanjiti. Posle nekoliko minuta, meso smo izvadile, stavile u dublji tanjir i poklopile.
U tiganj smo onda ubacile luk, pa plavi patlidžan, njemu treba malo više vremena od ostalog povrća. Zatim smo dodale ostalo povrće i puter. Dodale smo i sve začine i beli luk iseckan na listiće. Kada se sve prodinstalo, a nije se baš skroz skuvalo da bude gnjecavo, vratile smo meso, sa sve sokom koje je pustilo i ostavile da se sve zajedno još malo ukrčka na tihoj vatri.
Sadržaj tiganja izručite na tanjir, dodajte malo peršuna preko i srvirajte.
Prijatno!
Moja komsinica je probala hrono ishranu ali nije isla prema intoleranciji i pojvio joj se osip po telu. Da li to ima neke veze?
Ako je pojela neku namirnicu na koju je alergična moguće da se pojavi osip, kao i kod bilo koje alergije.