Vatrena piletina

28/04/2015

Vatrena piletina2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Volim jaku hranu, začinjenu i ljutu. Ne toliko da bude neprijatno da se jede, ali dovoljno da vas promrda. I ovo jedno od takvih jela. Naravno, ako niste ljubitelj ljutog, samo smanjite ili izostavite čili. Ostali začini će dati posebnu draž ovom jelu, ali bez vreline 🙂 .

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 2 veća pileća filea
  • 500 militara paradaj sosa (bez dodatog šećera)
  • 3 čena belog luka
  • pola kašičice kumina
  • pola kašičice mlevenog đumbira
  • pola kašičice cimeta
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica čilija
  • maslinovo ulje
  • sok od pola manjeg limuna

Meso iseckajte na komadiće, stavite i činiju i dodajte malo ulja, začine, tanko iseckan beli luk, sok od limuna i malo paradajz sosa. Tek da prekrije meso. Sve lepo izmeštajte rukama, utrljajte u meso. Poklopite, stavite u frižider i zaboravite na njega do sledećeg dana. Ja sam ovo uradila uveče.

Večernja marinada

Večernja marinada

Od limunovog soka i paradajz sosa, meso će lepo omekšati i upiti sve začine.

Sledećeg dana sam zagrejala maslinovo ulje i na njemu prodinstala glavicu crnog luka koju sam isekla na rebarca. Kada se “zacaklio” (obožavam ovaj izraz 🙂 ), dodala sam meso sve sa marinadom. Posolila i dinstala uz mešanje, a onda nalila sa ostatkom paradajz soka, smanjila temperaturu i pustila da se krčka sve dok se sos nije zgusnuo i redukovao.

Ovo jelo može da se jede samo za sebe ili da su uz njega posluži pire od karfiola. Zelena salata začinjena sa limunovim sokom i maslinovim uljem obavezna.

Prijatno!

 

 



Ostavite komentar