Van restrikcije ovo jelo može i za večeru
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Volim jaku hranu, začinjenu i ljutu. Ne toliko da bude neprijatno da se jede, ali dovoljno da vas promrda. I ovo jedno od takvih jela. Naravno, ako niste ljubitelj ljutog, samo smanjite ili izostavite čili. Ostali začini će dati posebnu draž ovom jelu, ali bez vreline 🙂 .
Za ovo jelo vam je potrebno:
- 2 veća pileća filea
- 500 militara paradaj sosa (bez dodatog šećera)
- 3 čena belog luka
- pola kašičice kumina
- pola kašičice mlevenog đumbira
- pola kašičice cimeta
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica čilija
- maslinovo ulje
- sok od pola manjeg limuna
Meso iseckajte na komadiće, stavite i činiju i dodajte malo ulja, začine, tanko iseckan beli luk, sok od limuna i malo paradajz sosa. Tek da prekrije meso. Sve lepo izmeštajte rukama, utrljajte u meso. Poklopite, stavite u frižider i zaboravite na njega do sledećeg dana. Ja sam ovo uradila uveče.
Od limunovog soka i paradajz sosa, meso će lepo omekšati i upiti sve začine.
Sledećeg dana sam zagrejala maslinovo ulje i na njemu prodinstala glavicu crnog luka koju sam isekla na rebarca. Kada se “zacaklio” (obožavam ovaj izraz 🙂 ), dodala sam meso sve sa marinadom. Posolila i dinstala uz mešanje, a onda nalila sa ostatkom paradajz soka, smanjila temperaturu i pustila da se krčka sve dok se sos nije zgusnuo i redukovao.
Ovo jelo može da se jede samo za sebe ili da su uz njega posluži pire od karfiola. Zelena salata začinjena sa limunovim sokom i maslinovim uljem obavezna.
Prijatno!