Vafle (galete) sa čvarcima i kimom

20/04/2018

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Moj džoker recept za doručak se menja po periodima. Na pocetku hrono ishrane to su bili ražani stapići i mekike. Valjda mi je bilo najlakše da ih napravim i provereno su uspevali.

Posle toga je došao na red Nanin hleb i hleb koji uvek uspeva, a sada su vafle. Kad god ne znam šta ću ujutru – ja napravim njih. Nikad mi ne ispadnu isto, svaki put nešto drugo , vec dva puta se kanim da u njih stavim mlevene sušene vrganje i evo opet sam zaboravila. Ali zato ima sledećeg.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Količina je za 5 komada, za restrikciju je ovo složeno jelo, pa ili jednom u 15 dana, ili staviti belance umesto celog jajeta pa može i češće i za one u najstrožoj restrikciji.

Potrebno vam je:

  • 1 jaje i pola šolje kisele vode
  • trećina kašičice praška za pecivo
  • trećina kašičice soli (zavisi šta stavljate u njih, ja uvek manje soli stavim za slučaj da ubacim nesto slanije kao dodatak)
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • i kašika mladog sira
  • kašika sitno seckanih čvaraka

Sve dobro umutiti pa dodati:

  • kašiku mlevenog lana
  • po kašičicu semena susama, suncokreta, bundeve
  • malo crnog susama, malo ćurokota
  • kašičicu kima
  • 3 kašike ječmenog brašna

Sve dobro promešati i u vruć kalup za vafle ili grill toster. A može i na suv tiganj dobro zagrejan pa kašikom oblikovati pločice.

I to je to.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Prijatno.



Ostavite komentar