Kuva i piše: Ana Ćubela Preturanje po Tetkinim fiokama se višestruko …
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Moj džoker recept za doručak se menja po periodima. Na pocetku hrono ishrane to su bili ražani stapići i mekike. Valjda mi je bilo najlakše da ih napravim i provereno su uspevali.
Posle toga je došao na red Nanin hleb i hleb koji uvek uspeva, a sada su vafle. Kad god ne znam šta ću ujutru – ja napravim njih. Nikad mi ne ispadnu isto, svaki put nešto drugo , vec dva puta se kanim da u njih stavim mlevene sušene vrganje i evo opet sam zaboravila. Ali zato ima sledećeg.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Količina je za 5 komada, za restrikciju je ovo složeno jelo, pa ili jednom u 15 dana, ili staviti belance umesto celog jajeta pa može i češće i za one u najstrožoj restrikciji.
Potrebno vam je:
- 1 jaje i pola šolje kisele vode
- trećina kašičice praška za pecivo
- trećina kašičice soli (zavisi šta stavljate u njih, ja uvek manje soli stavim za slučaj da ubacim nesto slanije kao dodatak)
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- i kašika mladog sira
- kašika sitno seckanih čvaraka
Sve dobro umutiti pa dodati:
- kašiku mlevenog lana
- po kašičicu semena susama, suncokreta, bundeve
- malo crnog susama, malo ćurokota
- kašičicu kima
- 3 kašike ječmenog brašna
Sve dobro promešati i u vruć kalup za vafle ili grill toster. A može i na suv tiganj dobro zagrejan pa kašikom oblikovati pločice.
I to je to.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Prijatno.