Utеšni doručak: Pica sa spanaćem i Kosmajska kobasicom

21/06/2019

Kuva i piše:
Milena Milićević

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Od „utešnog“ doručka, do pizze iznenađenja.  Kada sebi želite da ugodite, uvek znate dobitnu kombinaciju koja vama najviše prija. Znate dobro ukuse koje volite i ako spojite dve ili tri omiljene namirnice – bingo. Dobili ste obrok, kome ćete se iznova vraćati. Ja sam vam već rekla da je za mene sir uvek dobitna kombinacija. Mladi, neki stariji aromatičniji, kačkavalj, smrdljivi sir…spisak je dugačak.

Praveći pizzu na nedeljnom pidžama partiju, sir se podrazumevao. Pogotovo kada se onako raskošno rastopi. Recept za testo već imate, zato ne časite časa i odmah se bacite na pravljenje. Nadev možete izabrati prema svom ukusu, ali evo jednog predloga za one koji vole da u doručku pojedu i malo povrća

Pogledajte kako smo očas posla napravili 3 pice:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/466970134117086/

Pizza sa spanaćem i kobasicom

Za fil vam je potrebno:

  • Šaka ili dve baby spanaća
  • čen ili dva belog luka
  • mozarela
  • 2-3 pečurke
  • gauda (ili neki drugi vama omiljeni sir)
  • Kosmajska kobasica

KAKO SE TESTO PRAVI: KLIK NA LINK

Da napomenem da ukoliko ste u restrikciji odaberite mozarelu, a za sve one vanrestrikcije igrarije sa vrstama sira su široke. Na testo, koje ste tanko razvukli na papiru za pečenje, pospite malo sira i stavite na pleh rerne koji se grejao zajedno sa rernom na 250 stepeni. Kada ubacite testo na tako vreo, prevrnut pleh, smanjite rernu na 220 i ostavite testo nekih 5- 8 minuta, taman da malo potamni i stvrdne se. Ukoliko želite da tanko testo naraste još više, stavite ga bliže dnu rerne ( možete čak da testo, zajedno sa papirom, stavite i na žicu od rerne). Kada izvadite napola pečeno testo, prelijte mešavinom sitno seckanog belog luka i maslinovog ulja.

Preko toga pobacajte dosta baby spanaća ( možete i onaj stariji, krupniji, ali on može da pusti i malo vode u rerni). Zatim preko pobacajte komade iskidane mozarele. Pobacajte iseckane ploškice pečurki. Zatim pospite obilno rendanim sirom ( ako ste u restrikciji ovo se odnosi na mozarelu). A zatim i tanko isečenu domaću kobasicu. Mi smo koristile kosmajsku kobasicu – vrh. Sve nazad u vrelu rernu na još 5-10 minuta najviše. Pratite, čim počnu malo da rumene ivice, pizza je spremna za vađenje. Dok je još vrela iskidajte još koji komadić mozarele, koja će se istog momenta istopiti. I vaš zanosni, utešni doručak je spreman. Potreban vam je samo nožić da isečete parčiće i vaše ruke. Jer ko još jede pizzu nožem i viljuškom.

Ugodite sebi. Usrećite sebe omiljenim obrokom. I neka vam je prijatno.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?Ostavite komentar