Nikad nisam brojala kalorije ili količine hrane, poseno ne hleba. Sve do sada.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada se uzme u obzir koliko se teško radi sa heljdom, mislim da imam zavidan broj recepata sa ovim brašnom na blogu. Ispostavilo se da je odlično za lepinje, mafine, palačinke….. Ovog jutra sam htela da isprobam nešto novo. I dok sam pravila, pa posle jela, shvatila sam da bi ovi uštipci bili još bolji da sam dodala, na primer, malo domaćeg kefira.
Ukoliko uspem da oživim kefirna zrna, pošto jako dugo stoje u rižideru, sledeći put pravim upravo tako.
Za uštipke vam je potrebno:
- 1 velika šolja heljdinog brašna
- 2 veća jaja
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kapike rastopljenog putera
- 1/2 velike šolje kisele vode
Umutite jaje sa kiselom vodom. Pomešate suve sastoje pa ih ubacite u jaja. Puter rastopite u tiganju i ubacite i njega. A onda kašikom vadite smesu i stavljate u taj već zamašćen tiganj. Ako vam tokom pečenja zafali masti, dodajte još malo putera. Za jedan uštupak idu dve manje kašike ili jedna veća, ali baš puna.
Uštipci se peku po par minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri.
Uz njih sam jela pršutu i paradajz, mada bi uštipci odlično išli i sa humusom.
Dali se ustipci peku na masti ili na puteru?
Na puteru.
Hvala
Super je recept.Ja volim da koristim heljdino brasno.Probacu ovaj Vas recept.Pozz
Ovo je, ustvari, recept za americke palacinke, samo sa heljdinim brasnom. Kako god, stvarno su palacinke te (americke) vrste divne za dorucak. Uzivam svaki put. 🙂
Imam recept i za američke palačinke, nije ista razmera.
SUPER SU ,KAO I SVE OSTALO OD VAS ANNA.!
Hvala
Recept je bomba. Ja sam dodala suseni origano – mmmmmmm.
Jos jednom: U zadnji cas sam upoznla pravu stvar u zivotu. Hvala za HRONO KUHINJU.
Hvala! 🙂
uuuu bas ukusni, ja nemam iskustva sa heljdinim brasnom,za mene je ovo otkrice,
Hvala Ana 😀