Uštipci od heljde

05/07/2015

Ustipci od heljde 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada se uzme u obzir koliko se teško radi sa heljdom, mislim da imam zavidan broj recepata sa ovim brašnom na blogu. Ispostavilo se da je odlično za lepinje, mafine, palačinke….. Ovog jutra sam htela da isprobam nešto novo. I dok sam pravila, pa posle jela, shvatila sam da bi ovi uštipci bili još bolji da sam dodala, na primer, malo domaćeg kefira.

Ukoliko uspem da oživim kefirna zrna, pošto jako dugo stoje u rižideru, sledeći put pravim upravo tako.

Za uštipke vam je potrebno:

  • 1 velika šolja heljdinog brašna
  • 2 veća jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kapike rastopljenog putera
  • 1/2 velike šolje kisele vode

Ustipci od heljde 2 s

Umutite jaje sa kiselom vodom. Pomešate suve sastoje pa ih ubacite u jaja. Puter rastopite u tiganju i ubacite i njega. A onda kašikom vadite smesu i stavljate u taj već zamašćen tiganj. Ako vam tokom pečenja zafali masti, dodajte još malo putera. Za jedan uštupak idu dve manje kašike ili jedna veća, ali baš puna.

Ustipci od heljde 3 s

Uštipci se peku po par minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri.

Uz njih sam jela pršutu i paradajz, mada bi uštipci odlično išli i sa humusom.



11 komentara

  1. Ovo je, ustvari, recept za americke palacinke, samo sa heljdinim brasnom. Kako god, stvarno su palacinke te (americke) vrste divne za dorucak. Uzivam svaki put. 🙂

  2. Recept je bomba. Ja sam dodala suseni origano – mmmmmmm.
    Jos jednom: U zadnji cas sam upoznla pravu stvar u zivotu. Hvala za HRONO KUHINJU.

  3. uuuu bas ukusni, ja nemam iskustva sa heljdinim brasnom,za mene je ovo otkrice,
    Hvala Ana 😀

Ostavite komentar