Uskršnji slatkiš

10/04/2015

Uskrsnji slatkis3-s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sastojci:

  • 200 grama čokolade ( trebalo bi da ima 70 % kakaoa)
  • 3 belanceta
  • 2 supene kašike Agava zasladjivača (sirup od agave)
  • Lemon curd

Kupio sam modlu u obliku jaja pa mi je bilo interesantno da napravim ovaj slatkiš.

Čokoladu istopite( ja sam je topio na pari). Kašikom sipate po malo čokolade u modlice i razmazujete do vrha.

Uskrsnji slatkis-s

Sve ubacite u frižider da se ohladi pa ponavljate postupak dok ne iskoristite svu čokoladu i onda ostavite da se hladi dok ne napravite punjenje za jaja: Belanca mutite mikserom dok ne postanu čvrsta pa onda dodate zasladjivač i mutite još par minuta.

To je to. Izvadite čokoladna jaja iz modlice, napunite ih slatkim belancima i dodajte na vrh kašičicu Lemon curd ( slatkog namaza od limuna i jaja).

Uskrsnji slatkis2-s

 



Ostavite komentar