Idealne za umakanje
Juče sam napravila savršene brze lepinjice, a unela sam samo malu izmenu u recept. Minimalnu.
A nadošle su kao nikad do sada i fenomenalno su mirisale.
Pored soli i kašičice sode bikarbone, dodala sam jednu kašiku maslinovog ulja i pola kašičice limunovog soka. I pun pogodak. Uopšte mi nije jasno zašto to ranije nisam radila. A logično je.
Takođe sam promenila kombinaciju brašna, stavila sam čašu i po ražanog i po pola čaše ovsenog i heljdinog brašna. Ovo je idealna kombinacija za one kojima se ne sviđa ukus i miris heljde, jer se u ovoj kombinaciji ne oseća mnogo. A pošto znamo da je jako zdrava, heljdu ili brašno od nje treba redovno jesti.
Kako se lepinjice prave, ovde imate korak po korak. Samo unesite ove male izmene i oduševićete se.
Lepinjice su super! Ja sam pravila od speltinog i ražanog brašna, sa 2 kašičice sode bikarbone koju sam “razbila” limunovim sokom 🙂
I nije vam bilo puno, mislim sode bikarbone? Ja toliko stavim na hleb od 500 grama brašna
Da li ove lepinjice smeju u restriciji?
Naravno.
Da li isto lepo ispadnu bez jajeta? Da li u tom slucaju staviti nesto drugo?
Malo više vode ili kašiku il dve nečeg mlečnog. Zavisi šta vam se jede ujutru.