Usavršene brze lepinje

05/01/2015

Juče sam napravila savršene brze lepinjice, a unela sam samo malu izmenu u recept. Minimalnu.

A nadošle su kao nikad do sada i fenomenalno su mirisale.

Pored soli i kašičice sode bikarbone, dodala sam jednu kašiku maslinovog ulja i pola kašičice limunovog soka. I pun pogodak. Uopšte mi nije jasno zašto to ranije nisam radila. A logično je.

Takođe sam promenila kombinaciju brašna, stavila sam čašu i po ražanog i po pola čaše ovsenog i heljdinog brašna. Ovo je idealna kombinacija za one kojima se ne sviđa ukus i miris heljde, jer se u ovoj kombinaciji ne oseća mnogo. A pošto znamo da je jako zdrava, heljdu ili brašno od nje treba redovno jesti.

Kako se lepinjice prave, ovde imate korak po korak. Samo unesite ove male izmene i oduševićete se.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Nove lepinjice SAJT



6 komentara

  1. Lepinjice su super! Ja sam pravila od speltinog i ražanog brašna, sa 2 kašičice sode bikarbone koju sam “razbila” limunovim sokom 🙂

Ostavite komentar