Umaka nikad dosta: Pesto od rukole

19/10/2018

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

 

Toliko volim pesto od rukole da preti da ugrozi ljubav prema obožavanom pestu od bosiljka. Rukola nam je dostupnija i ima da se kupi tokom cele godine, nije skupa, a ima poseban ukus.

Za dobar pesto uvek nam je potrebno nešto od orašastih plodova, pinjoli, semenke, ali ja najviše volim blanširane bademe, uvek ih blanširam sama tako što u ključalu vodu spustim bademe i sklonim sa vatre, nakon dva minuta izvadim ih na neki ubrus i oljuštim opnu, vrlo lako se skida, nakon toga ih prosušim u rerni na 100°C nekih dvadesetak minuta, za korišćenje je potrebno da se lepo osuše i ohlade.
Potrebno vam je:
  • 100 gr blanširanog badema
  • 100 gr rukole
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • Pola dl maslinovog ulja
  • 3 kašičice kiselog mleka
  • Malo soli
Samleti bademe, dodati rukolu i limunov sok, pa sve samleti u blenderu, zatim dodati maslinovo ulje, so i kiselo mleko. Savršen pesto!
U pesto generalno ne ide kiselo mleko, bolji je neki tvrd sir ili mladi kozji. Ali kako smo već imali kiselo mleko za doručak, dodali smo njega.
Pogledajte kako smo ga pravili i šta smo sve imali taj dan, prava gozba:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/1387598828039867/

Taj dan smo imali čak četiri namaza i fantastičnu pogaču koja se trošila danima, kao i sve ostalo.

Pročitajte ostale recepte:

Pogača sa tajnim sastojkom

5 sastojaka koji će od avokada napraviti savršen namaz



Ostavite komentar