Kuva i piše: Ana Anufrijev Za hladno jutro nešto zeleno… …
Kuva i piše:
Milena Milićević
Ne znam da li ste već isprobali one zanimljive trouglice sa crvenim lukom, bar za njih ne morate čekati vikend jer je i priprema i pečenje ekstremno brza, pa vam predlažem i umak od avokada i sira koji se sjajno slaže sa njima.
U proteklih nekoliko godina, avokado je kod nas postao veoma popularan. Ima reputaciju da je mastan, ali te masti su veoma zdrave, a njegovo “meso” prepuno je vitamina i minerala. Dobar je jer snižava holesterol, smanjuje rizik od srčanih oboljenja, rizik od kancera, održava šećer u krvi, utiče na zdravlje kostiju, poboljšava varenje a i utiče na bolji rad mozga. Iako mu je cena malo „jača“, može se naći na našim trpezama bar jednom nedeljno, jer je često na akcijama. Sjajan je i u dezertima, ali meni ipak više prija u ovim slanim namazima.
Pogledajte šta smo i kako sve spremili:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2631132356919491
Za divnu umakalicu od avokada potrebno vam je:
- jedan avokado
- 100 grama krem sira ( ili nekog masnijeg ako niste u restrikciji)
- 1 čen belog luka
- sok od pola limuna
- so
Avokado izgnječite viljuškom. Dodajte sir, limunov sok, izgnječeni beli luk i soli po ukusu. Sve još izmešajte viljuškom i može da krene uživancija. Neverovatno je osvežavajući zbog limuna. Malo smo se gurali oko stola, dok nismo „olizali“ činiju.
Šta smo još spremali taj dan: