Ukus orijenta u lepinjama

25/11/2015

ukus orijenta 1 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Miris peciva ujutru nema cenu. Doduše, Jovana me poprilično ispiriše sa svojim kombinacijama, pa sam se denula u eksperimente.

Za lepinjice je potrebno:

200 g ražanog brašna
100 g heljdinog
50 g kamut brašna i još
5-6 kašika brašna od konoplje i 5-6 kašika tucanog lana

Za nov miris i ukus u brašno sam dodala 2 samlevena anisa, so, kim, 2-3 kašike ulja, 1 kašiku psilijuma i zamesila sa 360 militara tople vode. Prespavalo je. I sveže testo mirisalo je na anis.

Ujutru, onaj provereni dobar Anin patent – 1 kk sode, rad mišića, 1 kk limunovog soka i opet tad mišića. Oblikovane lepinjice začinila sam crnim susamom i suncokretom. Rerna na 180 i bile su gotove za 30 min. Miris je fenomenalan. Ukus orijentalan. Lepinjice su ispale mekane što zbog heljde, što zbog psilijuma. Tople preporuke za ovu kombinaciju!!! Sledeći put vadim ih kašikom.

Uz njih se složila domaća pileća pašteta sa karijem.

ukus orijenta 2 s

Nekih pouzdanih mera nemam. Od prilike, uzmete blender, otvorite frižider i dodajete dok ne potrefite ukus. Ja sam stavila – ostatak belog mesa od jučerašnjeg pečenog pileta, senf, kari, malo maslinovog ulja, par badema, beli luk, peršun, biber i malo limunovog soka. Moj blender je jako moćan, a ako imate onaj mali kućni prvo stavite bademe, pa dodajte senf, začine, peršun i ulje i na kraju umešajte i meso…

I da, ovo je dozvoljeno i u restrikciji.Ostavite komentar