Savršen namaz, umak, prilog – izaberite sami
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Dinstana piletina sa paradajzom, kaparima i maslinama.
Jedan batak i karabatak ocistiti od kostiju i kože (ili zamolite mesara da to učini za vas) i rasečete da dobijete nesto nalik šniclama.
Stavite na vreo non stick tiganj i zarumenite sa obe strane. Odmah nakon toga, dodate jednu četvrtinu čaše belog vina i pustite da ispari. Dodate pola kutlače povrtnog bujona (ako nema može i voda) i pustite da i to ispari. Dodate opet pola kutlace tečnosti, poklopite i smanjite vatru.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
U međuvremenu, dok se to dinsta, iseckate saku cherry paradajza, ili jedan srednji, zreo, na polovine, odnosno kockice ako koriste običan. iseckate dva tri kapara, saku maslinki, par komada sušenog paradajza.
Još zanimljivih recepata sa piletinom:
Piletina u sosu od mirođije
Piletina u sosu od senfa i kapara
Kirgistanska piletina
Piletina sa slačicom
Vatrena piletina
Piletina s lešnicima
Piletina s maslinama i limunom
Piletina s lažnim krompirom
Hrono večera: Piletina s prazilukom i tikvicama
Stvarno dobar recept za batake
Kad je tečnost u tiganju skoro pa uvrela, dodate povrće, promesaate okolo piletine, dodate opet malo tekućine (1/4 kutlače) i pustite da uvre sva tecnost. Nacepkate svez bosiljak. Ja nisam solila jer je ovaj moj kapr slan nenormalno pa je sve lepo zasolio.
Kad prebacite piletinu i povrće u tanjir, dodajte pola kutlače tekućine i stavite vatru na najjače – napraviće se odličan sos, pustite da uzavre do zeljene gustine.
I to je to.
Prijatno.
PS. Van restrikcije ovo može da bude i večera.