U duhu Italije: Distana piletina sa povrćem

04/04/2019

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Dinstana piletina sa paradajzom, kaparima i maslinama.

Jedan batak i karabatak ocistiti od kostiju i kože (ili zamolite mesara da to učini za vas) i rasečete da dobijete nesto nalik šniclama.

Stavite na vreo non stick tiganj i zarumenite sa obe strane. Odmah nakon toga, dodate jednu četvrtinu čaše belog vina i pustite da ispari. Dodate pola kutlače povrtnog bujona (ako nema može i voda) i pustite da i to ispari. Dodate opet pola kutlace tečnosti, poklopite i smanjite vatru.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

U međuvremenu, dok se to dinsta, iseckate saku cherry paradajza, ili jedan srednji, zreo, na polovine, odnosno kockice ako koriste običan. iseckate dva tri kapara, saku maslinki, par komada sušenog paradajza.

Još zanimljivih recepata sa piletinom:

Piletina u sosu od mirođije

Piletina u sosu od senfa i kapara

Kirgistanska piletina

Piletina sa slačicom

Vatrena piletina

Piletina s lešnicima

Piletina s maslinama i limunom

Piletina s lažnim krompirom

Hrono večera: Piletina s prazilukom i tikvicama

Stvarno dobar recept za batake

 

Kad je tečnost u tiganju skoro pa uvrela, dodate povrće, promesaate okolo piletine, dodate opet malo tekućine (1/4 kutlače) i pustite da uvre sva tecnost. Nacepkate svez bosiljak. Ja nisam solila jer je ovaj moj kapr slan nenormalno pa je sve lepo zasolio.

Kad prebacite piletinu i povrće u tanjir, dodajte pola kutlače tekućine i stavite vatru na najjače – napraviće se odličan sos, pustite da uzavre do zeljene gustine.

I to je to.

Prijatno.

PS. Van restrikcije ovo može da bude i večera.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar