U bojama prirode

28/08/2017

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Da li ste znali da se crveno i zeleno slažu jer su najlepše prirodne kombinacije? Moj deda bio je slikar i obožavao je da mi priča o ove dve boje.  To što crveno ne jedemo za večeru u restrikciji, to je neka druga priča, ali na tanjru ove dve boje izgledaju savršeno.
Ovo su juneće ćufte sa seckanim listićima celera u mesu. Napravite smesu za  ćufte po svom ukusu. Ja sam ove malo i ljutnula. Ispekla sam ih na pek papiru a onda još malo ukuvala u paradajz sosu.
Sa strane sam obarila tikvice i obarene tikvice izblendala sam sa belim lukom i svežim listovima cerera. Dobila sam lepu zelenu teksturu sosa. Posolila sam po ukusu i začinila još sa malim komadom butera.
I  to je to….Može za sve režime. U bojama prirode.
Recepti za ćufte:



Ostavite komentar