Onda kada hoćete da promenite doručak malo. Ili kada postite.
Zanimljivo, ukusno, brzo, zdravo: Tuna sa pastom os sirovih tikvica, masline i sos od peršuna.
Za pastu od tikvica vam treba ovakav nožić:
Operite tikvice, isecite krajeve i krenite da gulite “makarone”. Volim kada su tikvice veće jer 2pasta” bude duža, skoro kao ona od testa. Kada dođete do srca tikvice, počnite ponovo na nekom drugom mestu. Srca su puna vode i nisu dobra za ovo jelo. Ako vam je žao da ih bacate, sačuvajte ih u frižideru u kesi i potrošite za potaž ili za punjenje paprika ili već nečega.
ZA SOS:
Veza peršuna se stavi u blender sa 3 manja čena belog luka, malo morske soli, maslinovog ulja i sokom od pola limuna. Sve se sameljei prelije jelo.
jedu se sirove tikvice?
Da, naravno. I odlične su. Svako povrće koje može da se jede sirovo treba iskoristiti u ishrani
Da, narvno. I odlične su. Svako povrće koje može da se jede sirovo treba iskoristiti u ishrani