Tuna sa pastom od tikvica

18/10/2014

Zanimljivo, ukusno, brzo, zdravo: Tuna sa pastom os sirovih tikvica, masline i sos od peršuna.

Za pastu od tikvica vam treba ovakav nožić:

Nozic za tikvice

Operite tikvice, isecite krajeve i krenite da gulite “makarone”. Volim kada su tikvice veće jer 2pasta” bude duža, skoro kao ona od testa. Kada dođete do srca tikvice, počnite ponovo na nekom drugom mestu. Srca su puna vode i nisu dobra za ovo jelo. Ako vam je žao da ih bacate, sačuvajte ih u frižideru u kesi i potrošite za potaž ili za punjenje paprika ili već nečega.

ZA SOS:

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Veza peršuna se stavi u blender sa 3 manja čena belog luka, malo morske soli, maslinovog ulja i sokom od pola limuna. Sve se sameljei prelije jelo.



3 komentara

    1. Da, naravno. I odlične su. Svako povrće koje može da se jede sirovo treba iskoristiti u ishrani

  1. Da, narvno. I odlične su. Svako povrće koje može da se jede sirovo treba iskoristiti u ishrani

Ostavite komentar