Trouglići sa prazilukom

26/04/2016

Trouglici sa prazilukom 7 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Obožavam praziluk i mogla bih da ga jedem svaki dan: sa kajganom, u piti, lepinjama, sa mesom, u pašteti…. Volim njegovu slatku notu koju daje svim jelima.

Nisam spremala veću količinu za doručak, pa ako ovo pravite za celu familiju pomnožite sa 3 ili 4 puta.

Potrebno vam je:

  • 4 kore od heljdinog brašna
  • 300 grama praziluka
  • prstohvat, dva ili tri bibera
  • prstohvat morske soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice svinjske masti
  • malo vode

Kore sam naslagala jednu na drugu, a zatim ih presavila četiri puta i isekla. Tako sam dobila 4 jednake trake. naslagala sam jednu na drugu i ostavila.

Zatim sam iseckala praziluk na kockice i prodinstala ga na jednoj kašičici masti i malo vode. Kada je kljoknuo, dodala sam biber. Ako ga volite nemojte da štedite n njemu, praziluk se sa njim odlično slže. Malo sam posolila i dodala beli luk u prahu. Sve sam prodinstala još minut, da se ukusi pomešaju.

Trouglici sa prazilukom 1 s

U džezvi sam rastopila onu drugu kašičicu masti i dodala malo tople vode.

Svaku traku sam namazala tim rastvorom, a onda filovala. U ćošak trake stavite kašiku praziluka a onda taj deo preklopite da dobijete trougao.

Trouglici sa prazilukom 2 s

A onda taj deo opet preklopite na gore i tako slažete trouglove sve do vrha.

Trouglici sa prazilukom 3 s

Trouglici sa prazilukom 4 s

Kada završite sa slaganjem položite ih u pleh u koji ste stavili pek papir. Svaki trougao premažite sa još malo rastvora masti i vode. Pleh stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni dok trouglići ne dobiju zlatnu boju.

Trouglici sa prazilukom 6 s

Biće hrskavi i svaki trougao će nestati u dva zalogaja.

Prijatno!



Ostavite komentar