Zanimljive ideje za sve hrono obroke
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Na blogu postoji toliko recepata za hlebove i lepinje da više ne nznam kako da ih nazovem. Ove su dobile ime “trio” jer su njih išle tri vrste brašna.
I spremala sam ih za nedeljni Pidžama party jer smo imali fantastičnu umakalicu. a da bi u nju nešto umakali, morali smo da imamo i lepinje.
Pogledajte Pidžama party:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/3329779237062727/
Potrebno vam je:
- 150 gr ražanog
- 50 gr heljdinog
- 50 gr ovsenog
- 2 kašičice čia semenki
- 300 ml vode
Ujutru:
- 3 pune kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- Malo putera
U činiji pomešate brašna, čija semenke i vodu. I ostavite preko noći. Ujutru dodajte prašak za pecivo, so i ulje. Sve umešajte pa na pek papir vadite smesu. Mokrim rukama formirajte lepinje. A onda možete, a i ne morate, da ih postpete sa malo griza. Ja sam u kući imala seltino pa sam njega iskoristila. I pravac rerna, zagrejana. Pecite ij oko dvadesetak minuta na 220 stepeni.
I filujte sa bilo čim, mi smo ih ovako iskoristili: