Trio lepinje

20/11/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Na blogu postoji toliko recepata za hlebove i lepinje da više ne nznam kako da ih nazovem. Ove su dobile ime “trio” jer su njih išle tri vrste brašna.

I spremala sam ih za nedeljni Pidžama party jer smo imali fantastičnu umakalicu. a da bi u nju nešto umakali, morali smo da imamo i lepinje.

Pogledajte Pidžama party:

Potrebno vam je:

  • 150 gr ražanog
  • 50 gr heljdinog
  • 50 gr ovsenog
  • 2 kašičice čia semenki
  • 300 ml vode

Ujutru:

  • 3 pune kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Malo putera

U činiji pomešate brašna, čija semenke i vodu. I ostavite preko noći. Ujutru dodajte prašak za pecivo, so i ulje. Sve umešajte pa na pek papir vadite smesu. Mokrim rukama formirajte lepinje. A onda možete, a i ne morate, da ih postpete sa malo griza. Ja sam u kući imala seltino pa sam njega iskoristila. I pravac rerna, zagrejana. Pecite ij oko dvadesetak minuta na 220 stepeni.

I filujte sa bilo čim, mi smo ih ovako iskoristili:



Ostavite komentar