Tost sendvič iz tiganja

19/02/2016
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ako ste pomislili da sam počela da kupujem klasičan tost hleb, grdno ste se prevarili. Ovi integralni hlebovi su mnogo bolji za sendviče jer su puni semenki koje divno hrskaju onda kada hleb malo prepečete.

Ovog puta ga nisam tostirala u resrni, već u tiganju. I to sa puterom i kačkavaljem. To je prednost onih koji nisu u restrikciji – mogu povremeno i kačkavalj da jedu. Oni koji su i dalje u fazi mršavljenja mogu sve ovo da urade, ali samo sa svežom mocarelom.

A kako ne radim danas, odlučila sam da se malo poigram sa Canonom koji sam dobila. I makro objektivom. Čini mi se da sa samim aparatom počinjem polako da ulazim u štos, ali sa sređivanjem slika nikako. Ali niko se nije rodio naučen, pa ću i to savladati. Kad – tad.

Tost 1

Sve što vam treba za ovaj doručak je hleb koji može tanko i lepo da se iseče, malo putera, so, biber i kačkavalj (ili sveža mocarela)

Parčiće hleba tanko namažite puterom, posolite, pobiberite i stavite kačkavalj (parče mocarele).

Tost 2 s

Preklopite sendvič pa opet hleb sa spoljne strane namažite tankim slojem putera.

Tost 1 s

A kako sam htela da slikam i ove među korake, shvatila sam da ne mogu fotoaparatom to da uradim jer sam ga već namestila na stativ za slikanje. Pa je za to poslužio stari, dobri Ipad.

Zagrejala sam tiganj bez iakkve masnoće, smanjila temperaturu i ubacila sendviče. Poklopila sam ih drugim tiganjem jer nisam imala tako veliki poklopac. Bitno je da budu pokriveni da bi se sir lepše istopio. Pekla sam sa obe strane po par minuta.

Tost 4

Isecite hleb dok je još topao i gledajte kako kačkavalj curi. Magično, zar ne? 😉 .

Prijatno.

 4 komentara

  1. Ana molim Vas da mi napišete koji je ovo hleb na slici, inače ideja za ovaj recept mi se veoma dopala, pozdrav i hvala unapred

Ostavite komentar