Tost na puteru i začinima

01/02/2016

Tost na puteru 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Znate ono pravilo kako hleb koji u sebi ima kvasac treba tostirati. Iako nikad nisam razumela vezu između kvasca i tostiranja, to pravilo često poštujem. Ali tostiranje ne mora uvek da bude dosano. Umesto da hleb ubacite u toster ili zagrejanu rernu, možete da ga spremite i u tigsnju. Ako tome dodate malo putera i začinsko bilje, eto punog pogodka. Ovo isto možete da uradite i kada imate stari helb bez kvasca. Ova vrela “kupka” će ga preporoditi.

Potrebno vam je:

  • nekoliko parčića hleba
  • puna kašilica putera
  • malo seckane mirođije
  • malo seckanog belog luka

Hleb sam kupila u “Hleb i kifle”. Ko je tamo pazario zna da su parčići relativno mali pa pojedem barem četiri kriške. Ako imate veći hleb, možete da spremite manje. Prilagodite sebi.

Tost na puteru 2 s

U tiganju zagrejte puter i začine pa dodajte parčiće hleba. pecite po nekoliko minuta sa obe strane dok ne postanu fino hrskavi. Kada su bili gotovo, izvadila sam ih na tanjir, a u tiganj dodala samo još malo masti i ispržila jaja.

Tost na puteru 3 s

Uz sve ovo sam jela svež celer, onaj drugački, takozvani engleski celer. Savršeno se uklopio uz ovaj doručak. Ima baš specifičan ukus i osvežava.2 komentara

Ostavite komentar