Kuva i piše: Ivana Milić Obožavam rano proleće. Podseća me …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Znate ono pravilo kako hleb koji u sebi ima kvasac treba tostirati. Iako nikad nisam razumela vezu između kvasca i tostiranja, to pravilo često poštujem. Ali tostiranje ne mora uvek da bude dosano. Umesto da hleb ubacite u toster ili zagrejanu rernu, možete da ga spremite i u tigsnju. Ako tome dodate malo putera i začinsko bilje, eto punog pogodka. Ovo isto možete da uradite i kada imate stari helb bez kvasca. Ova vrela “kupka” će ga preporoditi.
Potrebno vam je:
- nekoliko parčića hleba
- puna kašilica putera
- malo seckane mirođije
- malo seckanog belog luka
Hleb sam kupila u “Hleb i kifle”. Ko je tamo pazario zna da su parčići relativno mali pa pojedem barem četiri kriške. Ako imate veći hleb, možete da spremite manje. Prilagodite sebi.
U tiganju zagrejte puter i začine pa dodajte parčiće hleba. pecite po nekoliko minuta sa obe strane dok ne postanu fino hrskavi. Kada su bili gotovo, izvadila sam ih na tanjir, a u tiganj dodala samo još malo masti i ispržila jaja.
Uz sve ovo sam jela svež celer, onaj drugački, takozvani engleski celer. Savršeno se uklopio uz ovaj doručak. Ima baš specifičan ukus i osvežava.
Gde kupujete engleski celer?
Ovaj sam našla u Maksiju. A ima ga i na Kalenić pijaci.