Tortilje sa pršutom i jajima

05/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

I meni se ponekad jede lakši doručak. A kad kažem lakši, mislim bez pita, mafina, čvaraka, kajmaka….. A i uklapa se u moj meni za popravljanje jer nema mlečnog.

Od kako sam prešla na hrono ishranu jedem kao prase za doručak. Ali zaista. I u početku mi je smetalo, spavalo mi se posle jela, ali ako bih smanjila hranu, bila bi gladna pre vremena. I onda sam odlučila da stoički izdržim i da vidim da li će pospanica i tromost nestati. I jesu. Sada nemam nikakav problem posle doručka. A ne gojim se.

Moguće da moja preterana alavost ujutru ima veze i sa činjenicom da svaki dan kad ustanem šetam sa psima minimum sat vremena, pa ogladnim. I posle toga sve što pojedem i potrošim.

Elem, da se vratimo na predlog za doručak…..

Recept za tortilje možete da pogledate ovde.

Tortilje sa prsutom1 SAJT

Za ređanje vam treba kuvano jaje, malo pršute, zelena salata i paradajz. Ovo je bila količina za dvoje.

Sve naređate na tortilju i prelijete mešavinom maslinovog ulja, malo senfa, balzamiko sirćeta, soli i bibera.

Preliv od balzamika i ulja1 SAJT

Da ne idem na posao, dodala bih u to i malo smrvljenog belog luka. I možda malo ljude papričice. Stvarajte ukus po sebi.

Preliv od balzamika i ulja2 SAJT

Sve stavite u neku teglicu i dobro promućkate.

Ako vam ostane višak, samo zatvorite teglicu i preliv stavite u frižider, može da stoji par dana. Ako ste u restrikciji i ne jedete sirće, dodajte limun.

Prijatno!

Tortilje sa prsutom3 SAJT



Ostavite komentar