Praznici i Đurđevdan su nas malo pomeli ali smo izvukli neke zanimljive hrono predloge za doručak, ručak, užinu i večeru.
Kuva i piše:
Tatjana Kostić
Potrebno vam je:
- 120 g dozvoljenog brašna (ja sam korostila speltino)
- malo soli
- voda po potrebi, oko 60 ml
- maslinovo ulje
- so
- biber
- čili
Pomešati brašno, so i vodu da dobijete meko testo koje se ne lepi za ruke. Umešeno testo podelite na male loptice i oklagijom razvaljajte tortilje. Poređajte ih na pek papir kojim ste oblozili pleh. Ostavite tako da stoje 10-tak minuta .Zatim ih tako u plehu nožem podelite na trougliće. Manje ili veće, u zavisnosti kako više volite.
Kada ste podelili tortilje na komade, premažite ih kombinacijom maslinovog ulja, soli, bibera i čilija. Pecite ih na 190 C 10-15 minuta.