Tortice od jaja i kobasice

17/05/2015

Tortice od jaja i kobasice 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Mislim da je ovo prva kobasica koju sam, u poslednjih godinu dana, ja kupila za doručak. Izbegavam ih jer ne znam šta je u njima. Tu i tamo neko donese domaće pa probam. Ali kad sam videla sjenički sudžuk pre neki dan, nisam mogla da odolim. A ujedno sam htela da isprobam nov kalup za mafine. Silikonski i dosta manji od onih koje obično koristimo. Zgodan za kolače.

Umutila sam tri jaja i sipala u kalupe.

Tortice od jaja i kobasice 4 s

Stavila sam u zagrejanu rernu na 200 i sačekala par minuta da počnu da se zgušnjavaju. Onda sam u svaki kalup na vrh stavila kolutić kobasice.

U rerni je, naravno, u nekom trenutku došlo do “eksplozije” pa je po vađenju iz rerne to izgledalo ovako:

Tortice od jaja i kobasice 3 s

Jaja su malo splasnula i formirale su se fine, recimo, tortice.

Tortice od jaja i kobasice 2 s

Ponekad vredi eksperimentisati.

Prijatno!



5 komentara

  1. Da li za dorucak u restrikciji mogu ponekad da prodju domace kobasice?
    Racunam da su bolje (dve vrste mesa) od bilo koje kupovne?

Ostavite komentar