Torta od pite

19/09/2016

Torta od pite 1 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakovanje kora
  • 1 veci peceni plavi  paradajz patlidžan
  • 2 tikvice manje
  • 4 jaja
  • 250 g sira
  • 100 ml kiele vode
  • Dozvoljeno ulje
  • 6 supenih kašika heljdinog brašna

Ispečeni  patlidžan iseckati, dodati rendanu svežu tikvicu, kurkumu, so i mrvljeni sir.

Jaja posebno umutiti, pa u penasta dodati kiselu vodu, par kašika ulja, so i kašikom umešati heljdino brašno.

Po dve kore (ovlaš naprskane uljem) filovati nadevom od tikvica i patlidžana i preko tog nadeva sipati 3 kašike nadeva od jaja i heljde, uviti u rolat, pa ređati u okrugli pleh (kao domaću pitu sve u krug). I tako, dok se materijal ne utroši.

Torta od pite 3 s

Ostatak od jaja lepo razmazati po složenoj piti i staviti u toplu rernu na 220 da se peče 35-40 min.

Torta od pite 2 s

Nije ni za često konzumiranje, jer predstavlja složeno jelo, ali jednom u dve nedelje možete se počastiti.
Prijatno 😁!



Ostavite komentar