Ujutru je najlakše spremiti žitarice: heljdu, proso, ječam, raž….
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Potrebno vam je:
- 1 pakovanje kora
- 1 veci peceni plavi paradajz patlidžan
- 2 tikvice manje
- 4 jaja
- 250 g sira
- 100 ml kiele vode
- Dozvoljeno ulje
- 6 supenih kašika heljdinog brašna
Ispečeni patlidžan iseckati, dodati rendanu svežu tikvicu, kurkumu, so i mrvljeni sir.
Jaja posebno umutiti, pa u penasta dodati kiselu vodu, par kašika ulja, so i kašikom umešati heljdino brašno.
Po dve kore (ovlaš naprskane uljem) filovati nadevom od tikvica i patlidžana i preko tog nadeva sipati 3 kašike nadeva od jaja i heljde, uviti u rolat, pa ređati u okrugli pleh (kao domaću pitu sve u krug). I tako, dok se materijal ne utroši.
Ostatak od jaja lepo razmazati po složenoj piti i staviti u toplu rernu na 220 da se peče 35-40 min.
Nije ni za često konzumiranje, jer predstavlja složeno jelo, ali jednom u dve nedelje možete se počastiti.
Prijatno 😁!