Kuva i piše: Ana Anufrijev Jedan složeni doručak. Može ponekad čak …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Mala egzibicija za doručak. Torta od palačinki. Mi smo ih ovog puta pravili sa speltinim brašnom, a vama preporučujem da ih napravite sa heljdinom brašnom. Em zdravije, em jeftinije. Ovde možete da pogledate kako bi smesa trebalo da izgleda.
Količinu odredite prema broju ljudi. Za ovaj naš doručak su išla 3 jaja, oko 30 kašika brašna, čaša kisele i 2 čaše obične vode, maslinovo ulje. I ovu smesu, kao i svaku dugu za palačinke, povećavate dodajući brašno i vodu dok ne budete imali željenu količinu.
Kada su palačinke bile gotove, propržili smo malo slaninice, iseckali pečenicu i filovali. Red sitnog sira, malo paradajz sosa, slanina i pečenica. I tako redo do vrha. Palačinke smo slagali u okrugao vatrostalni sud. Poslednju smo namazali sirom i paradajz sosom i sve gurnuli u rernu na jedno dvadesetak minuta.
Ozbiljno dobar doručak, probajte!
Prijatno.
Mrak…..:)
Sledi probanje…Izgleda super.Kakav paradajz sos je u pitanju? Meni su oni Tomatelo i tomatino u najmanju ruku bedni. Vodichka.
Imate gušćih. Isprobajte sve bez šećera, ukusi su različiti.
Za koliko je osoba ova mera?
Za četiri osobe.
U slucaju da zelim da smanjim kolicinu, pravim sa jednim jajetom i 10 kasika brasna ili?
Da, možete tako
Jel ovo moze da se jede u fazi restrikcije ?
Da. Ali spada u komplikovana jela koja se ne jedu često.