Tikvice punjene tunjevinom

17/07/2015

Tikvice punjene tunjevinom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Mislim da će ovih dana oživeti nečija noćna mora – probuduću se jedno jutro i shvatiti da sam se pretvorila u tikvicu. Ali šta da radim kada ih volim.

Izdubite tikvice i iseckate sredinu. U tiganj sa malomaslinovog ulja ubacite sitno seckan luk, a kada se on zacakli dodate “meso” od tikvica, tunjevinu, začine po želji. Samo malo izdinstate sve zajedno.

Napunite tikvice i ubacite ih u zagrejanu rernu. Dovoljno im je 15 minuta.

Prijatno!



14 komentara

  1. Pozdrav Ana,
    Zasto ne jedemo paradajz uvece? Tj. zasto jedemo samo belo i zeleno? Na netu sam naisla na razlicita objasnjenja pa me interesuje koje je ispravno.

    1. I ja sam našla različita objašnjenja. Ima veze i sa lakšim varenjem i količinom šećera. Ali se uopšte nisam udubljivala u to jer sam shvatila da ljudi zahvaljujući tom pravilu jedu mnogo raznovrsnije. A to je dobro. Brzo im se smuče određene kombinacije pa počnu da šire interesovanje i da ubacuju povrće koje do tada nisu jeli.

  2. Zdravo Ana,
    Imam jedno pitanje. Negde sam pročitala još prilično davno da se tunjevina iz konzerve ne obrađuje dodatno termički. Bilo je objašnjeno i zašto, ali na žalost, taj deo sam zaboravila.
    Da li znate nešto o tome?
    Pozdrav, Maja

    1. Prvi put čujem. Moram da priznam da je retko termički obrađujem, jer je lakše sipati tunu u salatu, ali na taj podatak do sada nisam naišla.

  3. “…..Napunite tikvice i ubacite ih u zagrejanu rernu. Dovoljno im je 15 minuta…..”

    Na koju temperaturu ako smem da pitam? Ovo mi se cini kao nesto sto mogu da jedem.

  4. Ovo je dozvoljeno u restrikciji?
    Pitam jer obično sam čitala da se savetuje protein i jedna vrsta salate (zelena ili bela) u restrikciji…ovo bih baš volela da probam ali ne znam da li smem. Isto bih pitala da li bih uz ovo smela salatu, jednu vrstu naravno? 🙂

  5. U receptima dr Grifin koje smo dobijali uz Blic je patlidzan zastupljen u receptima za veceru. Da li je to ispravno?

    1. Prema pravilima restrikcije uveče se jede belo ili zeleno povrće. patlidžan ne spada u to. Možda je bila vanrestriktivna večera u pitanju.

  6. Nestalo mi je crvenog luka pa sam na maslinovom izdinstala unutrasnjost tikvica, dodala sitno nasjeckane cvjetice karfiola koji se nasao u frizideru, malo bijelog luka, tunjevinu i zacine. Ispale su preukusno! Mnogo hvala za recept jer se inace najvise mucim s vecerom.

    I usput, negdje sam procitala da se ne bi trebalo kombinovati vise vrsta povrca za veceru ali ako je bijelo ili zeleno nikako ne kontam zasto ne bi moglo

Ostavite komentar