Tikvice punjene pilećim belim mesom

10/05/2015

Tikvice punjene pilecim belim 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za mene je proleće počelo onda kada je pala cena tikvicama. Alo, 250 dinara za kilogram?! Osećala sam se kao da živim u Londonu, ali bez plate koja ide uz to. Ok, ni sad nisu baš jeftine, ali su pristupačne i mogu reći da je sezona otvorena. Retko dobro povrće, koje nema mnogo kalorija, koje može da se jede i sirovo i termički obrađeno, i koje savršeno upija ukuse oko sebe. Može da se puni, da se stavlja u salatu, da ubacuje u testa, pravi musaka sa njim, supe, čorbe….šta god poželite.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 2 tikvice
  • 1 veći pileći file
  • mladi luk
  • so, bibver, malo karija
  • kapika ili dve kisele vode
  • svež peršun

Tikvice sam dobro oprala, odsekla krajeve i prepolovila ih. zatim sam izdubila unutrašnjost. Pileći file sam iseckala na kockice i ubacila u blender sa “mesom” tikvica. Dodala sam iseckan mlad luk, začine, malo maslinovog ulja i kisele vode. I sve samlela u blenderu.

Napunila sam tikvice i stavila ih na pek papir, a zatim i u zagrejanu rernu. Pekla sam ih na 220 stepeni (moj omiljeni podeok) nekih pola sata.

Kada se ugvatila fina korica odozgo, izvadila sam ih i posula iseckanim svežim peršunom. A onda i polila sa malo limunovog soka. Šta da radim kad ga obožavam i čini mi se da je svako jelo sa njim 100 puta bolje.

Tikvice punjene pilecim belim 1-s

Prijatno!



12 komentara

  1. Kapika ili dve kisele vode? Ne razumem koliko bih tacno trebala da stavim kisele vode? 🙂 Hvala i pozdrav

Ostavite komentar