Tetkina pizza a la Rudolf van Vin

23/03/2016

Tetkina pizza 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ko prati ovaj blog duže vreme zna ko je Hrono Tetka. To je sestra moje mame koja se “navukla” na hrono ishranu kada sam i ja krenula da se hranim prema ovom režimu. Tada je imala 71. godinu i bila je pravi štreber. Kada se rodio moj sestrić, malo je posustala, ali se sada, kako sama kaže, vratila na pravi put.

U poslednje vreme uglavnom sprema recepte iz mog kuvara, pa mi otežava postavljanje recepata na blog. Ovog puta je gledala Rudolfa Van Vina i odlučila da spremi pizzu na njegov način. Nije zapisala kako je pravio testo pa je iskristila jedan od starih recepata. Ali je sve ostale korake koje je videla u njegovoj emisiji isprobala.

Za testo vam je potrebno:

  • 200 grama integralnog brašna
  • ravna kašičica soli
  • pola praška za pecivo
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 125 militara vode

Testo se najlepše pravi od speltinog brašna, ali možete da umešate i ražano i malo ostalog. Samo nemojte da stavljate mnogo heljde ili ovsa, neće da valja.

Umešajte suve sastojke pa dodajte ulje i vodu. Zamesite ga pa izvadite na radnu ploču. Oklagijom razvijte što tanje, koliko god je moguće a da se ne cepa. Stavite ga na pek papir koji ste stavili na pleh, pa ga premažite sa maslinovim uljem. Tako namazano testo stavite u rernu da se zapeče. Onda ga izvadite pa filujte.

Potrebno vam je:

  • Nekoliko bukovača
  • Kačkavalj (ako ste u restrikciji onda sveža mocarela)
  • Paradajz pire (3, 4 kašike)
  • Pršuta
  • Nekoliko šaka rukole
  • Origano

Rukama iscepkajte bukovače i pobacajte po testu. Zatim pospite paradajz pireom i sve pospite origanom. Ako niste u restrikciji, onda narendajte kačkavalj. Ako jeste, rukama isitnite svežu mocarelu i pobacajte preko. Onda testo ponovo stavite u rernu da se sir istopi i da se sve zapeče. Na nekoliko minuta. Kada bude gotovo, izvadite i preko stavite pršutu i rukolu.

Tetkina pizza 2 s

I uživajte! Nestvarno dobra pica!

Prijatno.



4 komentara

  1. Draga Ana, ja sam oduševljena vašim receptima, a i blogu uopšteno. Fantastični ste!
    Nego zanima me da li bih ja smela da (u restrikciji) jedem domaću svežu mocarelu koju sama napravim?
    Takođe, ako smem da li mogu na neki način da iskoristim surutku koja je ostala?

    1. Hvala! Možete domaću mocarelu. Što se surutke tiče, tu su uvek bila podeljena mišljenja. neko kaže ne u restrikciji, neko da. Probajte da iskoristite za neko pecivo.

Ostavite komentar