Tart sa maslinama, čeri paradajzom i mocarelom

08/02/2015

Kuva i piše:

Verica Popović

Verica Ignjatović 200

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za testo vam treba:

  • 250 grama integralnog pšeničnog brašna (ili speltinog)
    1/2 kašike praška za pecivo
    1/2 kašike soli
    130 grama maslaca
    3 kašike hladne vode

Tart sa maslinama i ceri paradajzom1 SAJT

Za nadev:

  • 3 jaja
    200 grama kisele pavlake (ili kiselog mleka)
    1 kašika narezanih listova bosiljka
    1 kašika soli
    15 maslina
    200 grama cherry paradajza
    malo pakovanje mozzarelle sira
    malo sušenog peršuna za dekorisanje

Tart sa maslinama i ceri paradajzom3 SAJT

Brašno, prašak za pecivo i so pomešati, pa dodati hladno narezan maslac. Tako mesiti i dodati 3 kašike vode. Testo se oblikuje u kuglu i ostavi sat vremena.

Zatim se razvije i ubaci u tart kalup i zapeče na 190 stepeni oko 15 minuta (testo malo probusiti sa viljuškom da ne bi puno naraslo). 

Umutiti jaja, kiselo mleko,pa dodati bosiljak i so.

Vrati se u rernu i peče 35 minuta na 190 stepeni.

Tart sa maslinama i ceri paradajzom5 SAJT

PS. Ovo jelo je idealno kada završite sa restrikcijom. Ali ako želite da ga jedete i u periodu mršavljenja, izbacite kiselo mleko (ili pavlaku) i ostavite za nadev samo mocarela sir i jaja. Ali se to i dalje smatra komplikovanim jelom pa se ne treba jesti često, jednom u deset dana ili dve nedelje. U restrikciji ne mešamo dva mlečna, ili jaja i mlečno, osim u komplikovanim jelima



2 komentara

  1. pretpostavljam da se samo umeša u smešu sa umućenim jajima, ali nisi napisala za čeri i mocarelu…

Ostavite komentar