Kuva i piše: Ana Ćubela Nema lepšeg doručka nego kada spremiš …
Kuva i piše:
Verica Popović
Za testo vam treba:
- 250 grama integralnog pšeničnog brašna (ili speltinog)
1/2 kašike praška za pecivo
1/2 kašike soli
130 grama maslaca
3 kašike hladne vode
Za nadev:
- 3 jaja
200 grama kisele pavlake (ili kiselog mleka)
1 kašika narezanih listova bosiljka
1 kašika soli
15 maslina
200 grama cherry paradajza
malo pakovanje mozzarelle sira
malo sušenog peršuna za dekorisanje
Brašno, prašak za pecivo i so pomešati, pa dodati hladno narezan maslac. Tako mesiti i dodati 3 kašike vode. Testo se oblikuje u kuglu i ostavi sat vremena.
Zatim se razvije i ubaci u tart kalup i zapeče na 190 stepeni oko 15 minuta (testo malo probusiti sa viljuškom da ne bi puno naraslo).
Umutiti jaja, kiselo mleko,pa dodati bosiljak i so.
Vrati se u rernu i peče 35 minuta na 190 stepeni.
PS. Ovo jelo je idealno kada završite sa restrikcijom. Ali ako želite da ga jedete i u periodu mršavljenja, izbacite kiselo mleko (ili pavlaku) i ostavite za nadev samo mocarela sir i jaja. Ali se to i dalje smatra komplikovanim jelom pa se ne treba jesti često, jednom u deset dana ili dve nedelje. U restrikciji ne mešamo dva mlečna, ili jaja i mlečno, osim u komplikovanim jelima
pretpostavljam da se samo umeša u smešu sa umućenim jajima, ali nisi napisala za čeri i mocarelu…
Da, samo se umeša