Kuva i piše: Ana Ćubela Ovakvi recepti nastanu kada više ne …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovo je stvarno brz recept i lepinja bude gotova za 10 do 15 minuta. U stvari, ovo i nije baš lepinja već flatbread, ali ne znam kao to da prevedem na srpski a da zvuči logično i jasno ;).
Treba vam:
- 150 grama integralnog brašna (speltino, graha, ražano…..)
- puna kašika masti (između 25 i 30 grama)
- 1 decilitar mlake vode
- pola kašičice soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Prvo pomešate suve sastojke. Ja sam u njih dodala i ruzmarin, generalno svašta može da se doda. Zatim dodate mast i mlaku vodu. I sve lepo zamesite rukama, a zatim izvadite na radu ploču. Ako treba, dodajte još malo brašna.
Razvila sam testo u disk koji sam pristisnula prstima, a zatim ga stavila u zagrejanu rernu.
Pekla sam 220 stepeni, između 10 i 15 minuta.
Prijatno!
Uz ovu lepinju je odlično išao ljutkast namaz od pavlake i rena.
Ana ja sam poceo da Vas volim….. sada razumem da ljubav ide preko stomaka.
Ahahhahahaha. Pa nije me nije skoro ovako nasmejao. Od srca. Hvala vam. I drago mi je što ste uživali.
Hvala Vam Ana za početni recept. Mi od ovog testa pravili hrskave štanglice jer su se ostali članovi domaćinstva setili da bi moglo… Inspirišete nas ?
To je najbitnije 🙂