Tahini sos sa peršunom

26/01/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Već sam spomenula da nisam preveliku ljubitelj tahinija (susam paste). Najviše ga volim u humusu, samo za sebe baš i ne. Ali sam pre par meseci videla da je neko napravio sos sa njim u grupi Hrono recepti. Ne sećam ko je tačno postavio ali se ovom prilikom javno zahvaljujem toj osobi. Odlična ideja!

Potrebno vam je:

 

Sve stavite u blender i izblendirate koliko možete. Od tople vode će se tahini pasta lepo razrediti i pomešati sa peršunom i solju. Probajte pa ako vam je jako dodajte još malo vode i začina po želji. I opet malo izblendirajte.

Ja sam ovaj namaz jela za doručak uz prepečen hleb i sir. Ali on slobodno može da se koristi i za ručak uz neko povrće ili meso. Sledeći put, kada ne budem morala na sastanak u toku prepodneva, u ovaj namaz ću ubaciti i beli luk. Sigurno će biti još bolje.

Tahini ili susam pastu možete da kupite u svim većim marketima ili radnjama zdrave hrane.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



3 komentara

    1. O, hvala na savetu. Probaću i tako. 🙂 Ti sledeću put dodaj malkice mlake vode, dobije se neverovatno baršunas sos.

  1. Susam staviti u veci tiganj sa debelim dnom, pa ga propeci nasuvo na srednje jakoj vatri do zlatno- braon boje. Stalno mesati i nikako ne dozvoliti da semenke pregore inace cete dobiti gorak i na oko ruzan tahini.

Ostavite komentar