Piše: Branislava Nikić Za hrono ishranu sam …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Jela ne moraju da budu komplikovana da bi bila ukusna. Nekada su dovoljna samo dva ili tri sastojka da bi se zaista lepo jelo.
Potrebno vam je:
- Šnicle od svinjskog vrata (broj zavisi od broja osoba)
- Praziluk
- So, Biber
- Svinjska mast
Praziluk dobro operite i iseckajte.
Šnicle izlupajte malo tučkom za meso a zatim u njih utrljajte morsku so i biber. U tiganju zagrejte malo masti i spustite vrat. Pecite ga nekoliko minuta sa obe strane. Da mu ne bih izvukla dušu pečenjem, već da bi spolja bio hrskav, ali i dalje sa određenom masnoćom na njemu, ja ga izlupam. Tako skratim proces pečenja od kojeg bi mogao da se malo sasuši.
Kada meso bude gotovo, izvadite ga na tanjir i poklopite, a u tiganj stavite iseckan prazilukAko je potrebno dodajte još malkice masti. Mešajte ga da ne počne da zagoreva. Možete da ga malo posolite i pobiberite. A onda dolijte malo vode. Pa još malo. Sve dok se ne izdinsta. Otklopite meso i prelijte praziluk preko.
Napravite veliku činiju salate i uživajte.
Prijatno!