Kuva i piše: Ana Ćubela Već sam pisala o tome da …
Kuva i piše:
Irina Ljubić
SVINJSKI FILE U TEPIHU OD ZAČINA – ili naći Meski drugi naziv 🙂
Žao mi je što u poslednje vreme nisam stigla da podelim sa vama neke slasne recepte, ali evo za početak jedan fantastičan sa svinjskim file.
Prvo uključite renu na 200 stepeni.
Uzmete jedan svinjski file, premažite ga sa malo ulja, a zatim uvaljajte u “tepih” od mešavine soli (po 1 puna kašičica), bibera, belog luka u granulama i dosta majčine dušice.
Kada obložite ceo file, stavite na jaku vatru i vreli tiganj (bez ulja), pržite sa svake strane otprilike 3 minuta.
Kada ste zadovoljni zlatnim bojom, prebacite ga u pleh. Ukoliko vas tiganj može u rernu još bolje. Ostavite ga 10 minuta.
Izvadite file, stavite na neku drugu podlogu, sacekajte da se malo opusti, otprilike destak minuta i secite na tanke kriške.
Uživajte uz šarenu salatu 🙂