Svinjski file iz folije

24/12/2015

Svinjski file sa senfom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 svinjski file
  • Malo maslinovog ulja
  • nekoliko kapara
  • parče folije
  • 2 kašičice senfa
  • malo sveže majčine dušice
  • mešavina začina (origano, ruzmarin, biber, morska so, tucana paprika, kari)

Isečete malo veći deo folije. Na njega stavite svinjski file. Namažite ga maslinovim ulje i pospite mešavinom začina sa svih strana. ne morate da se plašite da ćete umazati radnu površinu, tu je folija. Kada ga dobro namackate, pospite iseckane kapare preko filea. Uvijte ga u foliju, koju ćete zatvoriti na krajevima, kao bombonu.

Svinjski file sa senfom 6 s

Svinjski file sa senfom 5 s

Stavite tako upakovan file u pleh pa u zagrejanu rernu. Pecite između 20 minuta i pola sata u rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja otvorite foliju i pustite ga da se malo zarumeni.

Svinjski file sa senfom 4s

Kada ste file izvadili iz rerne i pustili ga da malo odmori, uzmite povrće koje imate u frižideru. Ja sam koristila krastavac i papriku. Isekla sam ih na tanke trakice i pomešala sa malo maslinovog ulja i limunovog soka. Onda sam isekla file, poređala pored i sve posula sa malo senfa. a onda sam preko toga dodala listiće majčine dušice.

Svinjski file sa senfom 3 s

Prijatno!



Ostavite komentar