Kuva i piše: Ana Ćubela Moj tata je voleo da spremi čorbu …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Potrebno vam je:
- 1 svinjski file
- Malo maslinovog ulja
- nekoliko kapara
- parče folije
- 2 kašičice senfa
- malo sveže majčine dušice
- mešavina začina (origano, ruzmarin, biber, morska so, tucana paprika, kari)
Isečete malo veći deo folije. Na njega stavite svinjski file. Namažite ga maslinovim ulje i pospite mešavinom začina sa svih strana. ne morate da se plašite da ćete umazati radnu površinu, tu je folija. Kada ga dobro namackate, pospite iseckane kapare preko filea. Uvijte ga u foliju, koju ćete zatvoriti na krajevima, kao bombonu.
Stavite tako upakovan file u pleh pa u zagrejanu rernu. Pecite između 20 minuta i pola sata u rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja otvorite foliju i pustite ga da se malo zarumeni.
Kada ste file izvadili iz rerne i pustili ga da malo odmori, uzmite povrće koje imate u frižideru. Ja sam koristila krastavac i papriku. Isekla sam ih na tanke trakice i pomešala sa malo maslinovog ulja i limunovog soka. Onda sam isekla file, poređala pored i sve posula sa malo senfa. a onda sam preko toga dodala listiće majčine dušice.
Prijatno!