Ideja nikad dosta.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne sećam se kada sam poslednji put spremala svinjsku pečenicu. Ugledala sam je u vitrini i pomislila “O, da”.
Uz nju uvek dobro ide i nešto slatko, ali pošto se skidamo sa šećera, odlučila sam se za malo lakšu varijantu, više “mediteransku” 😉
Pečenicu sam dobro začinila provasalanskom mešavinom začina i belim lukom. Zagrejala sam tiganj, stavila svinjsku mast i malo je zapekla sa svih strana, a onda je prebacila u zemljani sud. U njega sam dodala krupno sečen luk, malo crnih maslina i crno vino.
S obzirom na to da je ovo bio mali komad, nisam je predugo pekla u rerni. Oko sat vremena možda. Ako budete uzimali veći, možda ne bi bilo loše da pečenicu na početku pečenja pokrijete folijom. Ona nema mnogo masnoće u sebi i lako se presuši.
Ja je nisam pokrivala, ali sam je nekoliko puta zalila vinom. Što je sigurno, sigurno je 🙂
Pomislila sam da će joj faliti neki sos, međutim ovaj karmelizovan luk i masline su učinile svoje. Ja sam spremala samo za dvoje pa nisam dodavala previše. Ali ako budete pravili veću turu, slobodno zatrpajte činiju lukom, maslinama i vinom. Biće daleko sočniji obrok.
Njam ????