Kuva i piše: Ana Ćubela Kada sam krenula da spremam ovo …
Ovo nije slatko slano jelo kao što će mnogi pomisliti kada pročitaju “svinjetina sa cimetom”. Iako cimet uglavnom koristimo za kolače, on nije nimalo sladak i odlično se slaže sa mesom.
Ovo jelo je izuzetno lako za pravljenje. Treba vam:
- 500 grama svinjskog buta isečenog na kockice
- 2 srednja luka
- 3 paprike, babure
- začini: so. biber, cimet
- malo maslinovog ulja
Luk i papriku isečete na krupnije i pomešate sa mesom, uljem i začinima. Ja sam to spremila uveče za deset minuta, poklopila i ostavila do ujutru u frižideru.
Sledećeg jutra sam u činiju stavila pola čaše vode, poklopila i ubacila u rernu. Prvo na 220 da jelo počne da krčka, a onda spustila na 180 i ostavila tako dva sata.
Ručak je bio gotov kada sam se vratila iz šetnje s psima. Meso se raspadalo koliko je bilo mekano.
Vi, naravno, ne morate da ga spremate iz dva dela. Meni je ovako bilo lakše.
Prijatno!